Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Poliția Locală aplică amenzi în trafic, începând cu luna septembrie

Politia LocalaPoliția Locală Satu Mare a semnat un protocol cu Inspectoratul de Poliție Județean, prin care controalele în trafic vor fi efectuate de echipaje mixte formate din agenți ale celor două instituții.

Astfel, Poliţiei locale i s-au  conferit şi atribuţii  pe domeniul circulaţiei pe drumurile publice. Scopul principal pe acest domeniu este asigurarea fluenţei circulaţiei pe drumurile publice de pe raza teritoriului municipiului Satu Mare. La începutul  anului 2013  lucrătorii acestui Birou au absolvit cursul specific de formare profesională  de 3 luni. De asemenea  lucrători din cadrul Biroului rutier al Poliţiei Municipiului Satu Mare au efectuat şedinţe  practice de pregătire cu personalul  pe acest domeniu aprofundându-se procedurile de punere în aplicare ale Codului rutier.

Pentru a respecta  prevederile legale, respectiv  pentru operaţionalizarea acestui Birou, pe parcursul anului 2012 Poliția Locală a achiziţionat mijloacele tehnice necesare unui Sistem de implementare a punctelor de penalizare aplicate ca urmare a constatării unor abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Din luna septembrie, poliţiştii locali au dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicule pentru îndeplinirea atribuţiilor în acest domeniu, pot lua măsuri de dirijare a traficului auto şi al pietonilor, vor acţiona pentru constatarea contravenţiilor şi aplicarea de sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis. De asemenea, vor constata contravenţii şi vor aplica sancţiuni pentru încălcarea normelor legale de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală, precum şi privind masa maximă admisă şi accesul pe anumite sectoare de drum.

Acoperirea teritoriului municipiului pe acest segment de activitate se va face prin planificări de comun acord.

Începând cu data de 1 septembrie 2013, poliţiştii locali au aplicat 172 de sancţiuni în baza Codului Rutier din care 115 avertismente şi 57 amenzi în valoare totală de 9.280 lei aplicând totodată şi 344 puncte de penalizare conducătorilor auto sancţionaţi. 

3 comentarii

  1. Ioan Alexandru Mezei Răspunde

    POLITIA LOCALA ( GARDIENII PUBLICI) IN CARTIERE CU EI LA SUPRAVEGHEREA MAIDANEZILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NU AU CE CAUTA IN TRAFIC LA DAT AMENZI LA LEGEA CIRCULATIEI, CU CE DREPT ????? CE PREGATIRE ARE DOMNUL GARDIAN PUBLIC ??????????????????????????????????

  2. Toni Toth Răspunde

    pregatire zero an privinta circulatiei la maidanezi da poate sant cativa ciobani printre ei

    • iulian baciu Răspunde

      Cand nu stii nici macar sa scrii corect….ma intreb cu ce drept poti emite afirmatii cu caracter acuzativ. Din punctul meu de vedere esti un mare idiot, care opineaza asa….ca prostu….. fara cunostinte in domeniu si fara nici un pic de cultura. Reject tuturor prostilor care se baga asa…doar ca sa se afle in treaba !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.