Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Preţul pâinii a scăzut cu până la 15%, în Satu Mare

painePreţul pâinii din Satu Mare a scăzut cu 8 – 15% în urma reducerii cotei TVA de la 24 la 9%.

La iniţiativa prefectului Eugeniu Avram, în şedinţa Colegiului Prefectural s-a discutat astăzi aplicarea reducerii cotei la TVA la pâine şi alte produse din făină.

Şeful Finanţelor Publice, Ioan Mircea Ardelean, a făcut o prezentare a cadrului legal, iar şeful Gărzii Financiare Satu Mare, Ioan Şipoş, a prezentat rezultatele controalelor.

Astfel, preţul pâinii de 700 de grame a scăzut de la 1,98 la 1,74 lei, iar pâinea de un kg s-a redus de la 3,24 la 2,55 lei, fiind o scădere semnificativă.

“La cei mai mari producători am constatat scăderea preţurilor în procente între 8 şi 15%. Nu e proporţională cu reducerea TVA dar după epuizarea stocurilor probabil va fi. Scăderea este semnificativă”, a spus Şipoş.

Adjunctului şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Liviu Tăut, a precizat la rândul său că în urma verificărilor pe această temă s-au constatat 15 infracţiuni  cu un prejudiciu de 500.000 de lei, fiind ridicate şi patru autoturisme.

De asemenea, directorul Direcţiei Agricole Satu Mare, Ioan Cioltean, a precizat că s-au aplicat două avertismente în urma celor 23 de controale, preţurile pâinii scăzând cu 20, 30 sau 40 de bani/kg. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.