Protest împotriva distrugerii Roşiei Montane, la Satu Mare (Galerie FOTO)

1 septembrie 2013 | 7 comentarii

protest rosia montana satu mare (11)Aproximativ 100 de persoane au participat duminică după-amiaza la un protest împotriva “Legii distrugerii Roşiei Montane” organizat în centrul municipiului Satu Mare.

Protestatarii, dotaţi cu pancarte şi bannere, s-au întâlnit în pasajul Corneliu Coposu, au mărşăluit în Piaţa Libertăţii şi au împărţit trecătorilor pliante despre proiectul de lege care permite cianurarea Roşiei Montane. Aceştia s-au reîntors pe platoul din faţa Prefecturii, afişându-şi mesajele. Pe un banner aveau trecute numele celor şapte parlamentari sătmăreni, solicitându-le acestora să nu voteze legea.

În pliantele lor, protestatarii  au arătat că în această toamnă, Guvernul Ponta a recurs la cea mai sofisticată şi înaltă formă de corupţie: crearea unei legi dedicate proiectului minier propus de o companie înregistrată într-un paradis fiscal. Acest proiect va fi supus dezbaterii parlamentului în această lună, şi urmează să fie supus plenului, drept de vot având şi cei şapte parlamentari sătmăreni.

Sătmărenii sunt rugaţi să ia legătura cu deputaţii lor şi să-i convingă că Roşia Montană trebuie salvată.

 

Etichete: , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (7)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Ciors Iuliu spune:

  De ce nu sunt anunţate mai multe persoane pe FB, de aceste proteste paşnice?

 2. Bianca Tanana spune:

  Am initiat protestul vineri, a fost spontan, poate de aceea nu a ajuns informatia la dvs. Vom mai continua si in perioada urmatare, urmariti-ne.

 3. demon spune:

  Stati flexati, voturile deja sunt cumparate.Nu uitati,la noi partidele voteaza si nu deputatul.E.vorba despre miliarde de dolari.

 4. eco spune:

  felicitari, dar trebuie sa faceti mai multa popularizare sa participe cit mai mmulti oameni

 5. toma spune:

  Mimăm democratia, mimăm viata, mimăm totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest