Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

România învinge Ungaria cu 3-0 şi revine pe locul 2 în grupa D a preliminariilor CM 2014

romania ungariaCiprian Marica, Mihai Pintilii şi Cristi Tănase au marcat golurile prin care România a învins Ungaria cu scorul de 3-0, rezultat în urma căruia tricolorii revin pe locul 2 în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Echipa naţională a făcut un joc excelent pe Arena Naţională din Bucureşti şi a obţinut o victorie care nu a stat în niciun moment sub semnul întrebării. Elevii lui Victor Piţurcă au controlat autoritar meciul, rezultatul final fiind cel mai clar succes al României în disputele directe cu Ungaria.

Tricolorii au început cum nu se putea mai bine, deschizând scorul încă din minutul 2, atunci când Marica a recuperat o minge în jumătatea adversă şi l-a învins pe Bogdan din situaţie de unu contra unu.

Golul rapid le-a permis românilor să evolueze calm şi dezinvolt, susţinuţi admirabil şi de un public excepţional, iar după jumătate de oră de joc scorul era deja 2-0, Pintilii marcând cu un trasor la vinclu din afara careului.

După pauză, elevii lui Piţurcă au făcut uşor pasul înapoi, preferând să joace pe contraatac, dar maghiarii nu au fost capabili să profite, iar Tătăruşanu a avut parte de o seară liniştită.

Mai mult decât atât, România îşi putea mări avansul de pe tabelă, dar Bogdan Stancu şi Adi Popa au irosit ocazii incredibile din situaţie de unu contra unu cu portarul maghiar.

Ceea ce n-au putut face Stancu şi Popa a făcut Tănase, cu două minute înainte de final. Jucătorul Stelei a luat o acţiune pe cont propriu şi a pecetluit victoria României cu un şut la colţul lung.

Echipa naţională, neînvinsă de 32 de ani în faţa Ungariei, revine astfel pe locul 2 în grupă, cu 13 puncte, unul mai mult decât Turcia, învingătoare cu 5-0 pe teren propriu în faţa Andorrei.

De altfel, Turcia va fi următorul adversar al tricolorilor, marţi, tot la Bucureşti, un rezultat de egalitate sau o victorie a românilor oferindu-i echipei României prima şansă la ocuparea locului 2, cel care dă dreptul disputării barajului de calificare la Cupa Mondială.

România – Ungaria 3-0 (Marica 2, Pintilii 31, Tănase 88)

România: Tătăruşanu – Măţel, Dorin Goian, Chiricheş, Raţ – Bourceanu, Pintilii – Torje (C. Tănase 58), Stancu, Maxim (Ad. Popa 64) – Marica (Hoban 79)

Ungaria: Bogdan – Vanczak, Liptak, Guzmics, Kadar – Korcsmar (Hajnal 34), Varga (Lovrencsics 67) – Koman (Szabics 86), Bode, Dzsudzsak – Szalai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.