Ultima actualizare: azi, 14:10

Primar Dorel Coica
Locale

Trei școli din municipiul Satu Mare vor fi reabilitate termic

Primar Dorel Coica

primar Dorel Coica

Primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a prezentat astăzi într-o conferință de presă, trei proiecte de reabilitare școli, realizate din fonduri europene prin Programul Operațional Regional Axa prioritară 3.

Școlile din municipiul Satu Mare care vor beneficia de reabilitare și eficientizare termică sunt: Școala cu clasele I-VIII Avram Iancu, Școala cu clasele I-VIII Ion Creangă și Școala cu clasele I-VIII Bălcescu-Petőfi. Aceste trei școli din municipiu sunt frecventate de peste 1800 de elevi iar după implementarea proiectelor, școlile vor fi dotate și cu echipamente IT și materiale didactice pentru laboratoarele de fizică, chimie și multimedia.

Școala Avram Iancu are 630 de elevi înscriși. În cursul zilei de marți, 13 septembrie, primarul Dorel Coica a semnat contractul de finanțare a proiectului “Implementarea măsurilor de eficienţă energetică la şcoala cu clasele I-VIII Avram Iancu din municipiul Satu Mare” la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest din Cluj Napoca. Data începerii proiectului a fost 18 septembrie 2013, execuția va fi realizată în 5 luni, iar durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

Valoarea totală a proiectului: 2.114.797,76 lei ≈ 470.000 euro

Contribuţia proprie: 50.695,43 lei  ≈ 11.200 euro

Lucrări prevăzute în proiect:

– reabilitarea şi eficientizarea din punct de vedere energetic a clădirii şcolii: înlocuirea ferestrelor de lemn cu tâmplărie termoizolantă, termoizolarea anvelopei, modernizarea sistemului de încălzire, a instalaţiilor electrice, sanitare şi a conductelor.

– dotarea şcolii cu echipamente IT, echipamente interactive de predare, materiale didactice pentru laboratoare de fizică, chimie, multimedia.

Proiectele de reabilitare a școlilor Ion Creangă (572 elevi înscriși) și Bălcescu-Petőfi (660 elevi înscriși) sunt în faza de precontractare, contractele de finanțare urmând a fi semnate în luna octombrie.

Valoarea totală a proiectului “Implementarea măsurilor de eficienţă energetică la şcoala cu clasele I-VIII, Ion Creangă din municipiul Satu Mare” este de 2.079.486,90 lei ≈ 462.000 euro

Contribuţia proprie: 35.020,20 lei  ≈ 7.800 euro

Lucrări prevăzute în proiect:

– reabilitarea şi eficientizarea din punct de vedere energetic a clădirii şcolii, inclusiv a sălii de sport: înlocuirea ferestrelor de lemn cu tâmplărie termoizolantă, termoizolarea anvelopei, modernizarea sistemului de încălzire, a instalaţiilor electrice, sanitare şi a conductelor.

– dotarea şcolii cu echipamente IT, echipamente interactive de predare, materiale didactice pentru laboratoare de fizică, chimie, multimedia.

Durata proiectului: 18 luni, execuţie 5 luni.

Valoarea totală a proiectului “Implementarea măsurilor de eficienţă energetică la şcoala cu clasele I-VIII, Bălcescu Petőfi din municipiul Satu Mare” este de 2.184.704,88 lei ≈ 486.000 euro

Contribuţia proprie: 51.812,57 lei  ≈ 11.500 euro

Lucrări prevăzute în proiect:

– Reabilitarea şi eficientizarea din punct de vedere energetic a clădirii şcolii: înlocuirea ferestrelor de lemn cu tâmplărie termoizolantă, termoizolarea anvelopei, modernizarea sistemului de încălzire, a instalaţiilor electrice, sanitare şi a conductelor.

– dotarea şcolii cu echipamente IT, echipamente interactive de predare, materiale didactice pentru laboratoare de fizică, chimie, multimedia.

Durata proiectului: 18 luni, execuţie 5 luni.

4 comentarii

  1. calin Răspunde

    Toate aceste lucrari sunt realizate pe baza unor priecte facute si depuse de vechiul pprimar inclusiv rebilitare cladirii unde se afla sediul psd si liceul stanca ,coica este un mincinos ,incapabil iar incet va didtruge tot orasul,facand haos in cadrul primariei nimeni nu asculta de el toti angajatii rad pe la spate si nu le vine sa creda ce a ajuns institutia primarului ,rusine. Demisia

  2. cristi35 Răspunde

    corect, drept!

  3. ionica Răspunde

    De scoli sa ocupat Marcela Papici si a facut lucruri extraordinare in 6 – 9 luni cat nu a facut UDMR PDL in multi ani de aceea a fost indepartata si a lasat-o coica fara invatamant pt ca a inceput sa faca ceva si efectiv i-a depasit pe cei doi Coica si Roca asta este adevarul deschidetiva ochii

    • Salajan Ioan Răspunde

      Directorii spun altceva, Marcela a facut un haos imens, a cerut referat pentru toate achizitiile, inclusiv pt cele de hartie igienica, si apoi nu le-a semnat. Ce lucruri extraordinare? Defilarea de 1 iunie? Cateva exemple sa ne dai te rog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.