Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Un expert din Budapesta evaluează starea arborilor din Grădina Romei

gradina-romei,-evaluare-stare-copaci,-expert-ungaria-(10)Expertul Ocsvari Gabor din Budapesta a început astăzi evaluarea stării de sănătate a arborilor bătrâni din Grădina Romei cu un aparat topografic acustic, scopul fiind de identificare a copacilor ce se pot prăbuşi şi îndepărtarea acestora.

Primarul Dorel Coica a declarat că se doreşte realizarea acestei acţiuni pentru identificarea arborilor ce se pot prăbuşi astfel încât să fie evitat riscul producerii vreunei tragedii, având în vedere faptul că s-au mai prăbuşit copaci bătrâni.

Vrem să facem o analiză a arborilor foarte, foarte valoroşi. Mulţi sunt în pericol să se prăbuşească şi nu dorim să avem evenimente neplăcute. Nu vrem noi să tăiem arborii, doar pe cei care s-ar putea prăbuşi“, a afirmat primarul.

Pentru început au fost evaluați vizual 203 arbori, iar 53 de copaci vor fi expertizaţi cu aparatul ce foloseşte sunete. După o primă evaluare, aproximativ 20 de arbori ar trebui îndepărtaţi. Expertizarea va fi  realizată până în 10 octombrie. 

 

2 comentarii

  1. mikiduta Răspunde

    ca doar in Romania nu avem specialisti pentru gradina romiiiii…si inca nu e regiunea partium…ce va fi dupa….

  2. gsf Răspunde

    mikiduta draga, mentalitate ta, lasa mult de dorit. odihna placuta mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.