Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Voluntarii Let’s Do It Romania au strâns 2150 de saci cu gunoaie în județul Satu Mare

Lets do it Satu Mare23600 de voluntari din judeţul Satu Mare au participat la acţiunea de curăţenie de anul acesta din cadrul celui mai mare proiect de implicare socială Let’ s Do It Romania!

Vremea bună  a permis desfăşurarea zilei de curăţenie fără incidente si cu mult spor si entuziasm al sătmărenilor din municipiul Satu Mare. Potrivit  ultimelor confirmări din teritoriu organizatorii evenimentului au concluzionat cu bucurie că judeţul nostru pare să fie mai curat  în zonele extravilane ale municipiului găsind  mai puţină mizerie decât anul trecut. Un total de 2150 de saci au fost strânși de către voluntari și  colectați de către firmele de salubrizare contactate pentru a ridica sacii care au ca destinație Depozitul Ecologic de la Doba.

Zonele ecologizate din raza municipiului  Satu Mare au fost: Lazuri, Noroieni, Bercu Nisipieni, Pădurea Rușeni, Pădurea Cionchești, Botiz, Odoreu, Mărtinești, Băbășești, ieșirea spre Petea, ieșirea spre Vetiș, Mujdeni, Mădăras, malurile digului și 50 de localități din județ.

Pentru buna derularea a activitatii se aduc multumiri Primariei Municipiului Satu Mare si Consiliului Judetean pentru sprijinul acordat in finalizarea cu succes a actiunii de ecologizare.

Printre institutiile participante in cadrul acestei actiuni se numara Jandarmeria Satu Mare care dovedesc in fiecare an un exemplu de simt civic si implicare activa in actiunile de ecologizare. Voluntarii jandarmi au ecologizat binecunoscuta Padure a Nucilor care este printre cele mai afectate zone cu deseuri aflată la egalitate cu zona de agrement Noroieni ecologizata de micutii voluntari de la Acoperamantul Maicii Domnului impreuna cu cei de la Metro Satu Mare.

Organizatorii doresc sa multumească pentru mobilizare si scolilor gimnaziale si liceelor din municipiul Satu Mare si din judet: Colegiul Ioan Slavici, Colegiul Mihai Eminescu, Colegiul Doamna Stanca, Liceul Traian Vuia, Liceul I. C Bratianu, Liceul Eliza Zamfirescu, Liceul cu Program Sportiv, Liceul C-tin Brîncuşi, Scoala Ion Creangă, Lucian Blaga, Şcoala Incluzivă, GPP nr 6, Scoala Petofi Balcescu , Liceul Simion Barnutiu Carei, Scoala Gimnaziala nr 3 Carei, Liceul Teoretic Carei, Colegiul I. Andron Negreşti Oaş, Scoli gimnaziale din Micula, Odoreu, Mădăras, Valea Vinului, Doba, Păuleşti, Viile Satu Mare, Lazuri, Ardud, Apa, Răteşti, Beltiug, Botiz, Amaţi, Vetiş, Moftin, Sanislău , Culciu , Crucişor, Vama, Halmeu , Târşolţ, Terebeşti, Medieşu Aurit, Foieni si Tasnad.

Felicitari se aduc pe aceasta cale si celorlalte institutii si organizatii participante :Inspectoratul Şcolar, Agentia de Protectie a Mediului, Garda de Mediu, Penitenciarul Satu Mare, Directia Silvica Satu Mare, SGA Satu Mare, Serviciul de Ajutor Maltez , organizatia SamStudia, firma Autonet care sponsorizeaza an de an cu manusi si saci proiectyl, organizatii politice de tineret si primariile din judet.

Voluntarii au fost transportati de catre sponsorii din fiecare an, firmele : Exclusiv, Olimpia Travel, Transurban, Bratushka.

Educatia ecologica din ultimii ani adusa prin intermediul acestui proiect national incepe sa isi resimta efectul si speram ca satmarenii sa ia initiativa pentru mai multe astfel de actiuni si in timpul anului.

 

Un comentariu

  1. Daniel Răspunde

    Florisal nu o sa stranga atatia saci nici in cei 6 ani de contract. Ei primesc 100 miliarde lei vechi anual pentru ce de fapt, ca ei trotuarele de maturat in cartiere nu le matura zic, ca ei nu fac curat in zone mai retrase din oras, ca ei nu stiu ce, apoi domle…atatia bani ca sa maturi praful de la o bordura la alta??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.