Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Anual din pădurile sătmărene se taie 67.000 mc de lemne

colegiu prefecturalColegiul Prefectural s-a întrunit astăzi în şedinţa de pe luna octombrie, unuld itnre subiectele abordate fiind tăierile de lemne din județ.

Reprezentantul Direcției Silvice Satu Mare, Ioan Mihlaca, a prezentat un raport de activitate, arătând că anual în județ se exploatează 67.000 mc de lemn.

Potrivit acestuia, Județul Satu Mare are o suprafață de fond forestier de 66.000 ha din care Directia Silvica Satu Mare are în administrare o suprafață de pădure totală de 48.452 ha din care 28.571 ha păduri proprietate publică a statului precum și o suprafață de 19.881 ha păduri aparținând altor proprietari (primării, composesorate, parohii persoane juridice sau fizice). Diferența de circa 17.500 ha sunt administrate parte de cele trei ocoale private (Tășnad, Ardud și Ciumești) și o parte sunt neadministrate.

Directia Silvică Satu Mare gospodărește aceste suprafețe prin cele 5 ocoale silvice (Borlesti, Livada, Tasnad, Negrești-Oaș și Satu Mare) având un număr de 16 districte și 93 de cantoane silvice.

Anul acesta au fost efectuate un număr de 422 inspecții în urma cărora a fost identificat un volum de masa lemnoasa tăiată ilegal de 670 mc din care 120mc au fost justificați printr-un număr de 55 acte de contravenții și 287mc au fost justificați prin 8 acte de infracțiuni. Diferența de 263 mc a fost imputat personalului silvic răspunzător. Cuantumul total al amenzilor contravenționale rezultate în urma întocmirii acestor 55 de acte de contravenție este de 152.800 lei.

Pădurari cu cele mai mari imputații sunt: Ardelean Romică și Lup Călin cu 12 mc nejustificați și cel mai recent caz este al lui Tamaian Ionică cu o primă imputație de 29 mc și ulterior o alta de 24 mc. Acestia au fost sanctionati administrativ cu reducerea salariului cu 30% pe o perioadă cuprinsă între 1-3 luni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.