Construirea catargului de 48 de metri începe în 28 octombrie. Vezi cât costă

21 octombrie 2013 | 68 comentarii

Sedinta Catarg Prefectura (2)Construirea catargului de 48 de metri din P-ța Romană a municipiului Satu Mare revine în actualitate.

Astăzi a avut loc o întâlnire privind analiza amplasării acestuia, participând prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare, Mircea Ardelean, alături de preşedinţii Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă, Asociaţiei Cultul Eroilor şi Veteranilor de Război.

În cadrul întâlnirii s-a stabilit că lucrările la amplasarea catargului, având o înălţime de 48 de metri, vor începe în data de 28 octombrie 2013 şi se vor finaliza la data de 1 decembrie 2013. Construirea catargului costă 260.000 lei, banii fiind asigurați de Consiliul Județean și Primăria Satu Mare. Lucrările vor fi executate de UNIO Satu Mare.

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (68)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. satmarean spune:

  Minunat! Asta e tot ce mai lipsea orasului. E vorba aia: ch….lui tichie de margaritar…

 2. s.m. spune:

  si megalomania continua. evident pe bani publici! pe stef si pe coica si cine a venit cu aceasta idee tampita ar trebui primii trasi pe acel catarg. vrei catarg de de 48m? punel in curtea ta si din bani tai si bucura-te in fiecare zi de el si fii mandru de el ca ai cu ce sa te mandresti. sper ca tigani intro noapte sal fure si sal vanda la fier vechi. Sa Deie Domnul.

 3. Doamne Feri! spune:

  Mai Stef , mai Coica, mai ratatilor!!! asta ne trebuie noua? un steag mare cat China? voi nu va simtiti romani numai daca vedeti un drapel imens? orasul este plin de gropi, spitalul plin de paturi ruginite si CJ si primaria la catarg se gandeste? NU VA MAI ALEGEM NICI1DATA sa fie clar!!!

 4. Mircea spune:

  Asta da investitie aducatoare de locuri de munca !!!Face parte din proiectul aducator de 1 milion de locuri de munca?
  Felicitari !!!! Asta da realizare!!!
  Inconstientilor!!!!!
  Luati-va jucariile si cata casa!!!

 5. ZSOLTI spune:

  cladirea palatului administra are inaltime suficienta pentru a pune un tricolor urias care da se vada pe o raza de 40km iar daca este fosforescenta si mai bine si se fac si economii

 6. COI CA spune:

  Tara arde si chelul se piaptana :)))))

 7. Nagy Istvan spune:

  Prosti ca naiba! Cand primim izolarea blocurilor si al treilea pod??????

 8. satmarean spune:

  Mare patriot si Stef al nostru…si tot 3.14zda de unguroaica linge…
  :)))

 9. Kolbas spune:

  Sa inteleg ca o anumita minoritate conlocuitoare se simte putin tensionata?Poate putin mai mult chiar?

  • satmarean spune:

   Eu nu sunt conlocuitor si ma simt usor batjocorit de “proiectul” asta. Ca si cum toate problemele judetului ar fi fost rezolvate, si doar un steguloi de 60.000 € in mijlocul unei intersectii ne mai lipsea. Am putea face o lista lunga de idei unde se puteau utiliza in folosul comunitatii (si nu al vanitatii) cei 60.000 € alocati acestui acces de megalomanie fara seaman.

  • Norick spune:

   @Kolbas : tu esti prea…hmmm(sa nu te jignesc)…ne-inteligent sa-ntelegi problema majoritatii…:)

 10. Gergo Butka spune:

  Satu Mare se confruntă cu probleme economice, sociale, administrative mult mai importante decât construirea unui catarg de 48 de metri! Stimate Domnule Primar Coica Dorel dacă imi permiteți: în 2013 s-au majorat impozitele, s-au tăiat din bugetul pt servicii sociale, a institutiilor culturale, in acest context consider NEÎNTEMEIAT să irosiți vreo 200.000RON pentru o construcție nefolositoare, mai ales că s-a cheltuit deja 59.643 RON nejustificat pe acest catarg (raportul Curtii de Conturi nr. 39, pct 17). Inainte de comentarii: nu este vorba de naţionalitate sau diferenţe culturale, este vorba de cheltuirea respectuoasă a banilor publici. Cetățenii Sătmarului așteaptă mai mult de la Dumneavoastră! Iar despre inițiatori, veterani de război: eroii le cinstim prin fapte mărețe nu prin stâlpi impodobite. Cu respect, Gergely Butka – consilier local

  • Butuc spune:

   Cum stam cu ciorile domnu Butka?Puteti sa dati exemple de fapte marete pentru cinstirea eroilor?

   • Gergo Butka spune:

    Am aşteptat deja această replică :) Vă raportez ca după ani de zile in Piaţa Eroilor Revoluţiei nu mai sunt ciori, iar populaţia in Grădina Romei s-a redus considerabil, continuăm în această toamnă după căderea frunzelor si primăvara până la dispariţia lor.

    Despre cinstirea eroilor: am câteva idei pe care le voi depune în scris Domnului Primar in viitor. Dacă doriţi va expun in direct pe FB.

 11. Boér Botond spune:

  Pe lânga acestea, într-un oraș, unde aproape fiecare al doilea om este de altă naționalitate, decât cea română, este lipsit de tact de a scoate astfel în evidență propria națiune folosind faptul că simbolul națiunii și al statului coincid. Că ceilalții, fiind și ei cetățeni români, dar de altă naționalitate decât cea română, nu pot argumenta împotriva unui simbol al statului, fie el de oricare dimensiune. Iată una dintre problemele definiției Statului nostru ca stat național. Fapt care ignoreză existența a milioanelor de cetățeni români aparținând altor națiuni. Amplasarea unui astfel de catarg cu drapelul supradimensional este un act, care vrea să sugereze dominația majorității față de minoritate.

  • ciprian spune:

   Domnule Boer,

   Nu inteleg unde e legatura dintre nationalitatea oamenilor din Satu Mare si acel catarg cu ajutorul caruia se va arbora steagul ROMANIEI.
   Sa inteleg ca va deranjeaza culorile de pe steagul ROMANIEI????? Acest oras apartine ROMANIEI si reprezinta ROMANIA impreuna cu toti locuitorii lui……de diferite nationalitati……Pentru orice roman e o mandrie sa vada acel steag arborat…. a fost superb sa-l vad arborat si pe Palatul Administrativ. Nu sunteti mandru ca sunteti cetatean al ROMANIEI???????????

   • Ovi spune:

    ciprian eu cred (sau mai bine zis stiu)că nu eşti complet.Spune-mi şi mie de ce trebuie să fim aşa de mândru. Poate că oamenii mor încet de foame şi asta ne înmândreşte…

    • ciprian spune:

     Ovi….Nu ştiu unde baţi….insa poate ar fi bine sa înţelegi o chestie….mă refeream strict la legatura dintre naţionalitatea oamenilor din SM ai acel catarg……..atât şi nimic mai mult…nu discutăm de parte economică……în ce priveşte mândria….fiecare are libertatea sa îşi aleagă ţară în care vrea sa traiasca…..asa ca nu ai obligaţia sa fii mândru ca esti român……

     • numeee spune:

      Mandria, din pacate nu e suficient sa umplii un frigider saptamanal.

     • ovi spune:

      ciprian: Tu nu VREI să înţelegi că oamenii (normali) vor locuri de muncă, oraş curat, spitale dotate şi întreţinute , armonie etc. etc..şirul e lung , dar cred că în primele 100 cerinţe nu este nici un catarg….

     • Un Parlit spune:

      Sa vezi dupa minunatul transfer de atributii catre “locale” cum se va goli pusculita!
      De ce nu se aloca acesti bani pentru racordarea noii sectii de la Spitalul Judetean la centrala termica? – si acum este neincalzita. Stau in frig bietii oameni.
      Halal conducatori avem.
      Veti da seama, ciocoilor! Macar la vot.

   • Botond Boer spune:

    Domnule Ciprian fără nume de familie,

    scrieți chiar despre esența problemei, și prefaceți totuși că nu înțelegeți. Problema este evidentă: pot să fiu eu un mândru cetâțen român atâta timp cât folosirea simbolurilor națiunii mele sunt limitate în țara mea, cât timp existența națiunii este privit de a fi “o minoritate conlocuitoare” și nu o națiune constitutivă a statului? Cât timp simbolul cel mai important și omniprezent al statului este numai al națiunii majoritare, și nu una comună? Intenția adevărată al inițiatorilor acestui proiect e clar, și cu totul simbolic. Sprijinul material și moral primit din partea oficialităților o gravă lipsă de tact.

   • ZSOLTI spune:

    argumentul tau despre drapelul tarii este perfect valabil numai sa l sustii la fel si atunci cand aceste parti nu vaor mai apartine la statul al carei steag va flutura acum si va avea alta cromatica care acum te supara dar va trebui sa fi nandru de el dupa logica ta

    • gregoir spune:

     boer adam se pare ca are mult timp liber, si tot ce e despre steagul romniei il irita.

     sunt convins ca daca era steag secuiesc era perfect. si in mintea lui era perfect daca raminea si horty, sa ne schimbe numele.
     Cind cineva o sa va schimbe numele fortat in Boier, putem spune ca am ajuns la Deuce.

     dar evident ca nu o sa se mai intimple deoarece am evoluat si am devenit toleranti…..mai ales noi romanii

 12. Maria Barracu spune:

  Ciorile din Piata Revolutiei au migrat in parcul din Cartierul Solidaritatii !!!

 13. adrian_sm spune:

  Coica primaru lu peste unde-s realizarile promise? Locuinte sociale, locuri de munca, ai promis ca vei face ceva in acest oras! Un catarg? Acolo ar trebui sa va ingropam sub catarg impreuna cu Stef si gasca voastra de rahat!

 14. Sulfina Barbu spune:

  NU inteleg cum un mediocru angajat la Romtelecom (Claudiu Sulea) a ajuns sef de cabinet la Adrian Stef…Ce merite are ca nu ii gasesc niciunul?!?!

  • kelemen H. spune:

   draga sulfinica nu mai tii tu minte ca si noi puneam oamenii nostri pe functii cand am guvernat sub boc???
   stiu ca esti si tu suparata ca nu mai avem pe mana pixu cu care semnam sumele importante pentru noi si mai ales pentru noi….
   nu mai sunt astia asa prosti cum am crezut si uite ca pun si ei catarg asa cum fiecare stat european are in orasele sale ca stii si tu pe unde am umblat si ce am vazut….poate incercam alta tactica cu astia….

  • Stie Tot spune:

   Probabil sunt lipsa de scrupule, obedienta si pietesugul cu/fata de Stef atributele care l-au catapultat tocmai in cabinet. Are si presedintele nevoie de o mana dreapta (citeste executant).

 15. satmarean spune:

  Administratie la greu… Cred ca si satmarenii va trebui sa invete sa isi spuna parerea. De ce nu se face dezbatere publica sa fie intrebati cetatenii daca au nevoie de INCA un steguloi?

 16. ro spune:

  Romanii pregatesc si platesc catargul pe care va flutura steagul Ungariei, dupa urmatoarele alegeri! Ca la ce mari realizari au conducatorii nostri români ŞOHAN nu vor mai fi alesi!!!!!!!!!!!!!!!!

 17. toma spune:

  Nu ati inteles nimic! Cade catargul (de bine ce va fi facut) si vom avea al treilea pod. Conditia e sa cada peste Somes.

 18. Amplificarea acestui conflict interetnic serveste atat PSD (Coica) cat si UDMR. Defapt acesta este scopul. In acest timp UDMR+PSD voteaza cot la cot contractul Florisal si beneficiaza impreuna de pe urma parandaratului. Drapelul=perdea de fum UDMR+PSD

 19. ion romanu spune:

  daca nu fac 2 chefuri, degeaba fac catarg. @ Botond B.- du-te…

 20. ady spune:

  Demisia Coica, Stef, Babut, Papici! Atata valoare aveti cat acest catarg: ZERO.

 21. eu spune:

  vorbim noi oamenii de rand dar stiu ei de ce trebuie construit.Probabil este supra evaluat si de acolo mai ciupesc si ei ceva cascaval.Realitatea!!!

  Nu i-am votat,cu atat mai putin de acum inainte…..

 22. andrei spune:

  bine Stef!
  udemeristii trbe sa dea din gura si ei sa nu se vada ce gauri au facut pe cand ei erau la cascaval si acum au votat cu pesedistii pentru contractul cu florisal…mari ipocriti!!!
  cui nu-i place …ungaria e aproape si va da si pasaport..asa ca ,,drumu

 23. matroz spune:

  Daca tot va deranjeaja drapelul ce va fi arborat ca nu-i al „vostru”noi nu avem nimic impotriva ,salutati-l si-l respectati ca pe al vostru.
  Nu stiu ce simboluri ale natiunii d-lui Botond nu sunt suficient expuse.S-o fi referind la harta asazisei Ungarii mari,la coroana sfantului Stefan pe Palatul administrativ,pe simboluri fasciste afisate cu nerusinare peste tot,sau s-or fi daramat ceva statui din Romania ale unor criminali de razboi unguri si nu stim noi?Ati mai putea cere d-le Botond sa fie proiectat in„ centru nou”filmul intalnirii prietenesti la nivel de stat de la Ip si Tresnea si ar mai fi.Puteti martiriza olteanul care in deplin respect al simbolurilor hortyste le-a confundat cu o opinca.
  E pacat totusi sa jignesc mandria firesc nationala a unei mari mase de unguri pe care-i doare in pix de simbolurile sau mai bine zis de asazisele simboluri ale lui Boer sau Butka.Si pe care chiar ii respect!

 24. pacifistu' spune:

  Ar trebui sa ne ghidam pe principiul:”sa ne fie bine, ca sa nu ne fie rau”. Drept urmare hai sa punem pe langa steguloiul ala romanesc si unul unguresc. Si gata prieteni, nu se mai trezeste niciun Butko si niciun Boer sa se considere jigniti ca vezi Doamne arboram un drapel.
  Acuma ca sa revenim la oile noastre, arborarea steagului romanesc mi se pare un gest perfect normal avand in vedere ca suntem in Romania. In toate statele lumii civilizate, steagurile nationale sunt afisate si nu exista nicio minoritate in fiecare dintre acele tari care sa schiteze vreun comentariu. Dar na, noi la Romanica dam nas tuturor sa comenteze si sa se considere jigniti. In fond si la urma urmei, domnilor UDMR-isti, sunteti cetateni romani, traiti in Romania, castigati bani in Romania…. aratati un pic (da’ numa’ un pic) mai mult respect pentru tara asta. Pentru tara, nu pentru interesele voastre meschine. Ca daca nu, granita cu ungurii e deschisa… drum bun!

 25. Norick spune:

  @pacifistu’ “In toate statele lumii civilizate, steagurile nationale sunt afisate” . Imi spui te rog in care stat , sau mai bine zis oras ai vazut Tu un steag care valoreaza 60 000 Euro ???? Asta nu vreti voi sa-ntelegeti . Argumentele voastre lasa de dorit:ce nu va place steagul Romaniei ? Traiti aici ,castigati aici bla bla bla… Dar nu asta-i problema. Daca te gandesti putin inteligent (si nu ca taranii cu 2 clase) atunci poate i-ti dai seama si Tu…

 26. yorick spune:

  Pe fond ii dau dreptate lui Norick. Atata doar ca nivelul sau de scriere in limba romana este cel al unui elev mediocru de clasa a doua!
  Cred ca unii nu scriu comentarii decat pentru a-si face public analfabetismul cronic de care suferă.
  Este trist cati agramati bântuie in lumea virtuala!

 27. trexel spune:

  Cum stam cu promisiunile electorale? Cate blocuri ai reabilitat dottore? Ne-ati promis multe, multe, ati realizat numai PROSTII. Vai de c…rul vostru…

 28. yorick spune:

  Scuzați-mă domnule Norick, in naivitatea mea mi-am imaginat ca veți înțelege această mică subtilitate nominala.
  In rest, scrieți ingrozitor de prost in limba română.
  Am crezut totuși, că în Satu Mare sunt mai multi oameni inteligenți.

  • Norick spune:

   Da @yorick , scriu ingrozitor de prost in limba română…Dar eu macar pot sa scriu in mai multe limbi… Si nu in ultimul rand , am vazut eu si mai ingrozitoare de la multi “romani” . Iar despre inteligenta…hmmm in cazul tau nu este actual…:)

 29. toma spune:

  de mi-ar tine drapelul de foame… de mi-ar tine catargul de cald…

 30. drapel+catarg= bani satmarenilor aruncati in buzunarele celor votati de noi spune:

  in fiecare dimineata cand imi duc copii la gradinita, vad oamenii strazii care stau afara langa adapostul de noapte unde nu mai erau locuri si pentru ei sa poata sa-si puna capul jos pe o perina si poate ca frigul care vine la iarna va mai rari din ei, cand ii vad mi-e frig mie si mi-e mila de ei, dar nu-i pot ajuta pra mult, insa Consiliul si primaria, Coica si opozitia, Biserica ortodoxa, drapelul si crucea, scumpe sunt toate, 60ooo euro drapelul… nu stiu cate mii a costat si crucea de pe Golescu… acestea ne lipseau cu adevarat…

  imi mai pare rau de cei care comenteaza pe-aici si nu prea stiu sa scrie romaneste, poate au terminat de citit literatura maghiara, in acest caz eu le recomand cu caldura sa mai citeasca si ceva carti in lb. romana sa mai vada si ei cum se scrie romaneste.

 31. Tudor Sever Stancioiu spune:

  @ Gergo Butka. Ca de exemplu intretinerea unui bazin de inot pe timp de doi ani de zile si o luna. Daca chiar doriti o intrebuintare folositoare cetatenilor orasului. Dar se pare ca si la aceasta idee ati spus nu din start, pe motive strict birocratice, si nu pe raspunsul la intrebarea: oare cetatenii satmarului au sau nu nevoie de SINGURUL bazin de inot din oras? (in paranteza, nici un alt bazin nu are dimensiuni standard, care sa fie incalzit si acoperit)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest