Ultima actualizare: azi, 13:19

Prodan CM SUA 94
Sport

Daniel Prodan: „Nu suntem favoriți cu Grecia dar sper să ajungem la Mondiale”

Prodan CM SUA 94

Daniel Prodan la Campionatul Mondial SUA 94

Naționala României de fotbal va întâlni Grecia la barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia 2014. Tragerea la sorți a avut loc astăzi la Zurich, Elveția. Primul meci va avea loc în deplasare pe 15 noiembrie iar al doilea acasă, pe 19 noiembrie. Fostul internațional român, sătmăreanul Daniel Prodan a declarat pentru PortalSM.ro că România nu este favorită dar ca speră sa ajungă la Mondiale.

„Nu putem spune că am avut noroc. Cu orice echipă cădeam era la fel, echipele care ajung la baraj au o anumită valoare și trebuie să luăm acest aspect ca atare. Sper din tot sufletul ca echipa României să se califice. Nu pornim ca și favoriți pentru că nu suntem favoriți în disputa cu Grecia, pornim cu șansa a doua dar sper ca cei care se vor califica să fim noi”, a declarat imediat după tragerea la sorți de la Zurich, componentul Generației de Aur, sătmăreanul Daniel Prodan.

Acesta consideră că jucarea primului meci în deplasare poate fi un avantaj pentru români, depinde însă de modul în care va fi gestionat meciul și de măsurile pe care le va lua antrenorul Victor Pițurcă. Prodan apreciază că pentru orice jucător de fotbal, participarea la un Campionat Mondial este apogeul carierei.

„Este vârful care îl poate atinge un jucător într-o carieră de fotbalist, mă refer la unul care joacă la echipa Națională. Poate fi un vârf în carieră și să câștigi Champions League și să nu participi la un Mondial. Dar pentru un fotbalist de echipă Națională participarea la un Mondial poate fi vârful carierei”, a mai spus Prodan.

Daniel Prodan a jucat la echipa Națională între anii 1993 și 2001, timp în care a evoluat de 54 de ori și a înscris un gol.

Radu DĂRĂBAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.