Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Expoziție fotografică aniversară dedicată Regelui Mihai I la Muzeul de Artă

expo-regeMuzeul de Artă Satu Mare a găzduit astăzi expoziția fotografică aniversară Regele Mihai I și Familia Regală a României. Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României și-a anulat vizita în județ din cauza unor probleme de sănătate însă a participat  la vernisaj fotograful oficial al Familiei Regale, Daniel Angelescu.

Evenimentul îmbină tradiția cu actualitatea prin expunerea unor fotografii din patrimoniul muzeului şi a celor realizate de către Daniel Angelescu, fotograful oficial al Familiei Regale. Expoziția se adresează publicului sătmărean şi încearcă să-i aducă în atenţie rolul Majestăţii Sale Regele Mihai I şi a Casei Regale a României de-a lungul istoriei deformate de anii grei ai perioadei comuniste. Acest tip de expoziție este o premieră pentru municipiul Satu Mare.

„Sunt fotograful Familiei Regale din 2007 și este prima mea expoziție cu această temă. Este dedicată zilei de naștere a Regelui care se apropie și sunt încântat că mă aflu în orașul Satu Mare, un oraș cu mulă istorie. Este o onoare și o bucurie să fiu fotograful Casei Regale, mai ales că eu și Majestatea Sa Regele avem aceiași pasiune comună, fotografia ”, a declarat fotograful Casei Regale, Daniel Angelescu.

În cadrul vernisajului a avut loc și un moment artistic oferit de către corul „Medieșana”. Membrii corului conduși de către soții Petrovici au interpretat cântece patriotice şi tradiţionale, din folclorul românesc. Expoziția poate fi vizitată până sâmbătă între orele 09.00 – 17.00 iar duminica între orele 10.00 – 14.00. În ziua de 25 octombrie 2013, cu ocazia Zilei de naştere a Majestăţii Sale Regele Mihai I, accesul publicului vizitator este gratuit.

“Majestatea Sa împlineşte 92 de ani în ziua de 25 octombrie 2013, iar în ziua Sfinţilor Mihail şi Gavriil sărbătoreşte public ziua de naştere, împreună cu cea onomastică”, informează un comunicat emis de Biroul de Presă al Majestăţii Sale.

 

 

 

5 comentarii

  1. Alin Răspunde

    La multi ani Maiestate!
    multa sanatate, pacat ca nu ati putut sosi pe meleagurile noastre..

  2. regalist Răspunde

    Dorim Monarhie pentru Romania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. maciucace va asteapta Răspunde

    Pe multi gazduiesti ,marite portal!

  4. Fidelia Răspunde

    Monarhia salveaza Romania! La Multi Ani, Majestate!

  5. Ioan Secrieru Răspunde

    LA MULTI ANI MAJESTATE- TRĂIASCĂ REGELE NOSTRU DRAG SI SCUMP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.