„Funcţionarii” au luat cu asalt Primăria Satu Mare (FOTO)

18 octombrie 2013 | 30 comentarii

dezbatere PUZ Cartierul Functionarilor (45)Aproximativ 150 de sătmăreni din cartierul Funcţionarilor au luat astăzi, cu asalt Primăria Satu Mare, nemulţumiţi de faptul că reprezentanţii Comisiei de Urbanism doresc păstrarea în noul Plan Urbanistic General al municipiului, un plan care prevede construirea unei artere principale în mijlocul cartierului şi un pod peste Someş, în condiţiile în care această investiţie nu se va realiza în următorii zeci de ani.

 Dezbaterea publică privind Planul Urbanistic Zonal privind reglementările urbanistice din Cartierul Funcţionarilor se anunţa a fi una foarte aprinsă, în condiţiile în care oamenii s-au arătat iritaţi de la început, deoarece au trebuit să se legitimeze la intrarea în Primărie, iar pe urmă nu au încăput în sala de şedinţe a Primăriei.

La cererea acestora, şedinţa s-a desfăşurat în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean, aceasta fiind condusă de viceprimarul Marcela Papici, care a ştiut să gestioneze situaţia, le-a dat oamenilor dreptate şi le-a promis că se va ţine cont de dorinţele acestora, mai ales că au depus un memoriu semnat de peste 700 de persoane.

Situaţia din Cartierul Funcţionarilor este mai complicată. În vechiul PUG, din 1975, era prevăzută o arteră de circulaţie cu patru benzi şi un pod peste Someş, proiect care nu s-a mai realizat, însă Serviciul de Urbanism le-a interzis oamenilor să-şi ridice construcţii pe traseul drumului.

În urmă cu câţiva ani a fost demarată procedura pentru adoptarea noului PUG iar firma care se ocupă de realizarea documentaţiei a menţinut în Planul Urbanistic Zonal, drumul respectiv, însă cu două benzi.

Oamenii s-au arătat revoltaţi, afirmând că nu se justifică un astfel de drum în mijlocul cartierului, cu atât mai mult cu cât la câţiva kilometri distanţă este prevăzută centura de ocolire cu un alt pod peste Someş.

Aceştia au solicitat să nu se schimbe nimic în cartier iar în ceea ce privesc reglementările urbanistice au propus ridicarea interdicţiei de construire.

 ”Vă înţeleg. Dacă acest inel vă incomodează, vă deranjează pe dumneavoastră, în mod categoric există o soluţie astfel încât să nu treacă pe acolo”, a spus Marcela Papici, moment în care a primit aplauze.

Viceprimarul a mai spus că Urbanismul trebuie să găsească o altă soluţie, să ia în considerare petiţia semnată de peste 700 de persoane și a cerut un termen pentru ca experții să caute altă variantă.

      

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (30)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Florisal spune:

  FLORISAL! FLORISAL! FLORISAL!
  Inca 6 ani, inca 6 ani…
  URAAAAA

 2. satmarean spune:

  Dar li s-au adus oamenilor argumente? Li s-au dat explicatii? Li s-a raspuns la intrebari? Fara suparare, dar doamna vice-primar nu cred ca e in masura (fiindca nu are pregatirea profesionala in domeniu) sa promita nimic fara acoperirea sau fara cuvantul specialistilor si al proiectantului.

 3. Jan spune:

  Satmarene tata, fara suparare ar fi daca tu ai vorbi cu buletinu in mana, barbateste si nu de dupa gard, anonim, ca un las… Ca e usor sa behai din turma fara sa faci sau sa dai cuiva socoteala si e mai greu sa iesi in fata oamenilor si sa incerci sa faci ceva. De gunoaie ca tine e plina tara asta pe cand de oameni hotarati sa faca ceva serios e lipsa mare.

 4. Norick spune:

  “barbateste si nu de dupa gard, anonim, ca un las…”
  Asa ca tine ! Nu ?? :-))

 5. unu spune:

  Interesant, in toate problemele majore ale municipiului marele absent este primarul si ramane doamna vice, urat, foarte urat, mai mare las ca asta n-am vazut, doar gargara de oltean borat, si iesirile de 2 lei in presa cu comunicate raman, bine ca femeia munceste si ala tandaleste, pardon isi urmareste interesele personale

 6. Seletye David spune:

  Noi am solicitat anularea PUZ-ului propus (care nu contine nici un pod peste Somes … doar o artera majora in inima cartierului nostru…) si anularea vechuilui PUZ (da aici exista un pod cu patru benzi …gandit de ceausescu ) care ne tine pe loc si ne blocheaza constructiile …. Solicitam un PUZ corect actualizat la nevoile cetateniilor din anul 2013-2020 …. care sa ne permita sa construim si sa dezvoltam orasul Satu Mare. Acesta a fost motivul pentru care am strans in 6 ore peste 700 de semnaturi si ne-am prezentet la dezbaterea publica(spre surprinderea celor de la urbanism) in numar asa de mare !!!

 7. politist spune:

  Acuma nu e vinovat seful potitiei locale ca au participat la sedinta 150 de oameni???Doar cind s-a votat contractual cu Florisalul primarul a cerut ca oamenii sa fie dati afara de Gazdac seful politiei l.oclale??Bravo celor care isi spun parerea, este dreptul lor.

 8. matroz spune:

  Dar o logica ar trebui totusi sa apara:ne deranjeaza o anexa a unei costructii-sa-i zicem-podul,dar dorim sa construim ce vrem noi locatarii!!!Dezvoltarea orasului tine doar de extinderea locuintelor personale:nu-mi inchipui ca d-nul David vrea o fabrica de chibrite-sau tine si de constructia oricum a unui ipotetic pod?
  Nevoia unui plan urbanistic este limpede necesara,si in mod cert nu se poate face doar la cheremul lui x sau y.
  Primariei nu i-ar fi stat rau sa initieze o sesiune si de discutii cu cetatenii,era util.
  Oricum felicitari ca a demarat ce celelalte administratii n-au facut!

  • satmarean spune:

   vrem sa nu se faca nimic, primim nimic, dupa care ne plangem ca nu avem nimic si orasul nu se dezvolta :)

   • matroz spune:

    Din pacate cam asta e mentalitatea.E pacat ca nu stim a comunica,a media si uni idei.

    • satmarean spune:

     si parca vad ca primaria se va speria ca de dracu si se va retrage fara cuvant, neavand puterea sa comunice, si nici curajul sa vina in fata a 150 de oameni cu fruntea sus si sa isi spuna punctul de vedere, ca presupune ca astea se traduc toate in voturi la urmatoarele alegeri

 9. toma spune:

  Se pare ca astia pica mai repede decat gyuszi!

 10. satmarean spune:

  ???
  pai de unde stie ea in calitate de nespecialist ca in mod categoric exista o solutie ca sa nu treaca pe acolo?
  pai daca nu o sa treaca pe acolo, o sa treaca pe altundeva, si o sa deranjeze pe altcineva?
  si acuma o sa sara la gatul primariei toti proprietarii de terenuri care au interdictie de construire din oras si o sa vrea ridicarea interdictiei si primaria va inghiti in sec?

 11. Perfect adevarat, daca am asteptat 30 de ani, sa se rezolve asa cum trebuie, pentru toti sa fie bine, si cat mai repede, sa nu se traga de timp!

 12. cetățean spune:

  Bravo Marcela! Ai demonstrat ca ai vana si fler!
  Cetatenii responsabili ai acestui oras te apreciaza pentru tot ceea ce faci.
  Noi avem slujbe grele, nu ca ratatii care stau toata ziua sa comenteze, dupa cum ii taie capul!

 13. marcelino spune:

  La ce are vina si fier Marcela? ca la administratie nu se vede, poate doar atunci cind il sapa pe Coica.

 14. cocojumbo spune:

  babut copil prostutz o sa rezolve problemele nu papitza. a fost deja pe teren si stie cum stau lucrurile. papitza asta incepe sa semene cu fostul prefect ciocan care promitea la toata lumea si nu facea nimic ca era prost.

 15. jumbococ spune:

  Cocojumbo, nu cumva tu esti vaca aia gestanta care si-a facut liceul de constructii la seral si ai fost fugarita de la ziar?

 16. jumbo jet spune:

  Hopa! Deci cocoita asta este grasa aia data afara de la gnv! Cum ai fost data afara si de catre cine?

 17. cosmin berceanu spune:

  pupatio in c… MARCELUCA sau pe MIRCEA TEPARUL,adica scumpul ei sot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest