Nereguli la simularea de pe aeroport: telefoane nealocate și staţii nefuncţionale

18 octombrie 2013 | 3 comentarii

simulare-aeroport-satu-mare-(37)Concluziile raportului privind simularea prăbuşirii unui avion care a avut loc pe Aeroportul Satu Mare au fost prezentate astăzi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, scoţând la iveală mai multe nereguli.

Directorul Aeroportului, Nicolae Fechete, a declarat că printre problemele constatate se numără existența unor numere de telefon nealocate sau greşite pe lista privind persoanele care trebuie anunţate în asemenea situaţii. O altă problemă a constituit-o faptul că din cauza ploii staţiile de comunicare şi telefoanele mobile au cedat după aproximativ 30-40 de minute de la începerea intervenţiei.

Alte aspecte importante, semnalate de Fechete, au fost faptul că salvatorii au intervenit înainte ca focul să fie stins, victimele nu au fost „extrase” ţinându-se cont de rănile provocate, echipamentele au fost toate ude, răniţii au fost ţinuţi în ploaie. De asemenea, Fechete a constatat faptul că între Aeroport şi ISU au existat probleme de comunicare. Şeful ISU, col. Gheorghe Dan a ţinut să precizeze că persoana care coordonează acţiunea în situaţii de urgenţă este comandantul intervenţiei şi nu alte persoane de la aeroport.

Prefectul Eugeniu Avram a solicitat actualizarea listei cu numerele de telefon şi a convocat o şedinţă punctuală pe această temă pentru a discuta concret toate aspectele semnalate.

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (3)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. eu spune:

  Daca banii pe care i-ati cheltuit nu de mult cu deplasarea in Germania i-ati fi folosit pt. statii si telefoane era ok.

 2. matrozul nauc si mereu chior de beat spune:

  Cum dracu sa cedeze statiile de emisie receptie sau telefoanele mobile din cauza ploii?Chiar a crezut cineva chestia asta?
  Domnule Fechete ,la pompieri se lucreaza si pe timp de ploaie.Pompierii v-au facut o favoare aducand de la Cluj,cel putin pentru demonstratie o autospeciala ce poate fi folosita in asemenea cazuri.Fara respectiva utilitara unde ati fi evacuat presupusii raniti,sa nu fie atinsi de picaturile de ploaie .
  Pentru completarea cunostintelor de organizator la exercitii de acest fel,aveti ceva exemple recente cand catastrofe aviatice majore s-au produs pe pista aeroportului in conditii de soare bun de plaja?
  Si tot pentru perfectionarea pregatirii,trebuie domn director sa retineti ca in asemenea situatii inclusiv autoritatea aeronautica sare peste d-voastra.
  Exista un singur comandant al actiunii:prefectul sau persoana nominalizata de el.Eu va trimiteam sa faceti cafele!
  Cat despre lipsa de comunicare cu i.s.u eu as propune Presedintelui Consiliului Judetean sanctionarea d-voastra sau trecerea in pozitia cea mai fericita
  de colaborator extern.
  Pacat ca nu ati invatat nimic dintr-un alt exercitiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest