Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

2.600 kg de legume și 800 kg de mere confiscate de polițiștii sătmăreni

TIR_PolitiaLa Satu Mare, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor sprijiniţi de poliţişti rutieri şi de siguranţă publică, continuă acţiunile de prevenire a evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, legume, fructe şi obiecte ornamentale (jucării, obiecte de sezon).

Se verifică respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri de import, a plăţii T.V.A. intracomunitare şi se controlează documentele de transport, urmărind ca acestea să fie conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate). Sunt verificate, de asemenea, societăţile comerciale şi depozitele, pentru a stabili circuitele şi operaţiunile efectuate de agenţii economici.

În contextul acestor acţiuni, a fost depistat de echipajele mixte de poliţişti un maramureşean de 22 de ani, care a intrat în ţară prin Vama Petea, transportând cu autovehiculul peste 2.600 de kg de legume şi peste 800 kg mere.  Mădălin P. a prezentat însă organelor de control documente false, şi anume un borderou de achiziţie fals, privind achiziţionarea produselor din Polonia.

Întreaga cantitate de fructe şi legume a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, iar bărbatul este anchetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Un comentariu

  1. zit Răspunde

    in acest imp,de ani si ani de zile infloreste floarea contrabandei cu ..FLORI,pe fata la fiecare florari ambulanti mai ales la Carei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.