Ultima actualizare: azi, 11:14

Locale

30 de amenzi aplicate taximetriștilor în trei ore

control politie taxiPentru a preveni evenimentele rutiere soldate cu victime, poliţiştii rutieri au desfăşurat şi miercuri, 27 noiembrie, ample acţiuni pe şoselele din judeţ, sancţionându-i pe cei ce încalcă regulile de circulaţie. Trei şoferi s-au ales cu dosare penale pentru comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, iar alţi peste 200 de conducători auto, biciclişti, pietoni, căruţaşi şi mopedişti au fost amendaţi de poliţişti, valoarea sancţiunilor depăşind suma de 17.000 lei.

În municipiul Satu Mare, poliţiştii Biroului Rutier, au acţionat şi pe linia verificării respectării prevederilor legale în domeniul transportului rutier în regim “taxi”. Astfel în numai 3 ore au fost aplicate peste 30 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 pentru desfăşurarea acestor activităţi de transport de către persoane ce nu deţin atestate profesionale.      

Şi patrula de siguranţă publică ce acţiona în zona cartierului Micro 16 a surprins în cursul nopţii trecute, în jurul orei 01.00, o tânără de numai 16 ani, care conducea autoturismul pe Strada Astronauţilor. Deşi cunoştea că tânăra, minoră fiind, nu are permis, Vlad A., de 26 de ani, din Apa, i-a încredinţat maşina pentru a o conduce pe drumurile publice.

Atât bărbatul de 26 de ani, ce era pasager în maşina oprită de poliţişti, cât şi tânăra de 16 ani sunt anchetaţi acum de poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi încredinţarea unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană ce nu posedă permis.

Tot miercuri, la Negreşti Oaş, poliţiştii Formaţiunii de Poliţie Rutieră, l-au oprit în trafic pe Vasile L., de 34 de ani, care conducea pe Strada Victoriei din localitate un autoturism înmatriculat în Marea Britanie. Extinzând verificările, poliţiştii rutieri au constatat că şoferul nu avea dreptul de a conduce respectivul autovehicul în România şi au întocmit pe numele lui dosar penal, fapta fiind prevăzută ca infracţiune de Codul Rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.