Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

În atenţia conducerii IPJ Satu Mare: Braconaj în floare în zona Livada

braconajGrupuri de 8-10 persoane braconează şi ameninţă reprezentanţii societăţilor comerciale

Situaţia explozivă în zona oraşului Livada şi lacului Călineşti Oaş. Grupuri de 8-10 persoane braconează noaptea bălţile, râul Tur şi barajul de la Călineşti, vând peştele oamenilor, posibil şi unor poliţişti. Inspectoratul de Poliţie Judeţean a fost anunţat referitor la această situaţie însă deocamdată situaţia nu a fost rezolvată.

Situaţia cea mai gravă este în Livada. Grupurile de infractori merg la braconat noaptea şi la furat de la agenţii economici. Poliţia este neputincioasă şi pare depăşită de situaţie. Într-o noapte a fost agresat un agent de pază de la o societate economică iar când a fost anunţată Poliţia i s-a transmis firmei să-şi ia măsuri suplimentare. Proprietarii firmelor şi angajaţii nu înţeleg de ce Poliţia nu ia măsuri pentru a opri acest fenomen ce pare deja generalizat, în condiţiile în care oamenii nu se pot apăra singuri iar firmele plătesc statului impozite de sute de mii de lei din care îşi primesc salariile şi poliţiştii.

Surse din zonă susţin că n-ar fi exclus ca şi unii poliţişti să aibă legătură cu această reţea. Peştii sunt vânduţi la negru în comune şi ar fi posibil ca printre „beneficiari” să fie şi poliţişti din moment ce nu iau măsuri ferme.

Acelaşi fenomen generalizat se întâlneşte şi la barajul de la Călineşti Oaş şi pe râul Tur. Se acţionează cu plase, astfel încât în timp scurt se prind capturi mari.

În aceste condiţii, păgubiţii, dar şi persoanele agresate, vor face un memoriu la Ministerul Afacerilor Interne în care vor explica situaţia şi vor cere luarea de măsuri pe alte planuri din moment ce pe plan local poliţiştii nu sunt în stare să rezolve situaţia. 

6 comentarii

  1. Ioan Erdei Răspunde

    Se autosesizeaza numai la articole comandate!!

  2. Severus Echim Răspunde

    ei nar minca un peste !!

  3. gicu Răspunde

    in atentie nu IPJ ca oricum nu o sa faca numic,m dar a serviciilor nu stiu care,,,,in zona de frontiera Boghis – Oar, bantuie un braconier din proximitatea ,,spionilor” cu pregatire duhovniceasca la baza inainte de infuziune

  4. SCA Răspunde

    Nu sunteti voi sesizatorii acestia oare reprezentanti ai Societatii Carpatine Ardeleana mai marele custode care a cam ramas la statul consulatativ si mai faceti si voi cate ceva acum …ca deh…nu prea mai aveti ce face…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.