Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Autorităţile judeţene se declară pregătite pentru deszăpezire

DESZAPEZIREReprezentanții Secției Satu Mare a Companiei Naționale de Drumuri, cei ai Consiliului Județean și reprezentanții Instituției Prefectului au anunțat astăzi în Comitetul pentru Situații de Urgență că sunt pregătiți să intervină pentru deszăpezire, stocurile de material antiderapant fiind asigurate.

Şeful Secţiei Companiei de Drumuri şi Poduri Satu Mare, Petru Ardelean, a declarat că în 19 noiembrie a fost semnat contractul de deszăpezire pentru drumurile din judeţ. Pentru drumurile naţionale din Satu Mare sunt pregătite 26 de utilaje, având şase baze. Sunt asigurate în stoc 1540 de tone de sare şi 50 de nisip dintr-un necesar estimat de 3085 tone sare şi 350 tone nisip.

Şeful Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean, Ioan Şereş, a anunţat că instituţia are contracte în vigoare pe cele patru zone. Astfel, Tehnic Asist asigură deszăpezirea în zonele Satu Mare, Oaş şi Supur, în vreme ce Săgeata Prod în zona Carei-Tăşnad.

Fiecare bază are asigurate 14 utilaje şi un stoc de 600 de tone de material antideparant constând în sare şi nisip.

Autospecialele de deszăpezire sunt monitorizate prin GPS.

Totodată, Ciprian Răcășan din cadrul Instituţiei Prefectului, a declarat că la nivelul comunelor doar cinci unități sunt în curs de achiziție de servicii de deszăpezire, în total fiind pregătite 122 de utilaje care să intervină pe drumurile comunale. 

Un comentariu

  1. Ioan Alexandru Mezei Răspunde

    ..hmmmm să nu fie luați prin surprindere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.