Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Col. Vasile Sălăgean de la Pompieri a ieşit la pensie

vasile salagean pensionareLa Sediul ISU ,,SOMEŞ” al judeţului Satu Mare, într-un cadru festiv, a avut loc, astăzi, ceremonia de trecere în rezervă, cu drept de pensie, a colonelului Sălăgean Vasile, conform ordinului Ministrului Afacerilor Interne,  nr. II/4755 din 09.10.2013, cu data de 02.11.2013 .

              La această ceremonie au participat prefectul Dr. Eugeniu Avram, comanda inspectoratului, colegii din cadrul inspectoratului, colegi din şcoala militară de ofiţeri,  cadre în rezervă şi familile acestora.

              Împuternicitul Inspector Şef Colonel Dan Gheorghe i-a înmânat simbolurile pensionarilor, adică un baston, o pălărie  şi o plachetă a inspectoratului.         

               Pentru modul în care şi-a îndeplinit îndatoririle pe timpul cât a servit patria sub drapel, comanda unităţii îi mulţumeşte şi îi doreşte multă sănătate şi o pensie lungă şi frumoasă.

 

PREZENTARE

Col. SĂLĂGEAN Gheorghe VASILE 

Colonel Sălăgean Vasile s-a născut la data de 02.03.1958 în localitatea Stâna com. Socond, judeţul Satu Mare.

A absolvit Şcoala militară de ofiţeri de pompieri în anul 1980, Facultatea de drept din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” în anul 1996 şi Masteratul „Drept administrativ şi Statutul Funcţionarului Public în anul 2007.

            La terminarea şcolii de ofiţeri de pompieri, i se acordă gradul de locotenent şi îşi începe cariera de ofiţer ca Locţiitor Comandant Companie I la Grupul de pompieri Harghita, până în anul 1984 când s-a mutat la Grupul de Pompieri „Someş” Satu Mare, unde de-a lungul carierei a ocupat mai multe funcţii, majoritatea fiind funcţii de conducere şi de unde acesta a trecut în rezervă cu drept la pensie cu gradul de colonel.

            Col. Sălăgean şi-a adus o contribuţie deosebită, punând bazele Centrului Operaţional din cadrul ISU „Someş” al jud. Satu Mare, în calitatea de şef centru operaţional II, fiind numit în această funcţie în anul 2004, odată cu înfiinţarea acestei structuri.    

Pe parcursul activităţii desfăşurate în cadrul unităţii, şi-a adus contribuţia la întărirea disciplinei militare prin cunoaşterea şi aplicarea prevederilor legale şi a regulamentelor militare.

Din anul 2010 şi până la ieşirea la pensie a ocupat funcţia de Şef Serviciu II la Serviciul Protecţie Civilă, respectiv Serviciul Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei. 

Foarte conştiincios, preocupat în permanenţă de îmbunătăţirea activităţii profesionale, a dat dovadă de o bună pregătire în conducerea, în coordonarea şi controlul tehnic de specialitate al activităţilor de protecţie civilă şi al situaţiilor de urgenţă, îndeplinindu-şi cu succes atribuţiile de îndrumare, control a modului de pregătire a populaţiei, salariaţilor, serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, autorităţilor, personalului de conducere şi de specialitate cu atribuţii în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor şi protecţiei civile.

A participat cu succes la acţiunile de intervenţie în situaţii de urgenţă pentru salvarea şi protejarea oamenilor, bunurilor materiale, valorilor culturale  precum şi a factorilor de mediu.

Pe timpul executării misiunilor a dat dovadă de o bună pregătire în conducerea şi soluţionarea tuturor problemelor ivite, fiind apreciat pentru aceasta numai cu calificative foarte bune. Este un ofiţer integru, obiectiv şi corect cu o comportare demnă în familie şi societate.

Sursa: I.S.U. „Someş” Satu Mare

4 comentarii

  1. Stramb Gheorghe Răspunde

    La multi ani stimabile,pensie lunga alaturi de familie!

  2. Lucel Lulciuc Răspunde

    LA MULŢI ANI DE PENSIE, SĂNĂTOŢI, FRUMOŞI ŞI BUNI.

  3. jani Răspunde

    nu-i o mare pierdere, mai bine l-ati intreba cum a bagat-o pe nevasta-sa si cum aceasta a ajuns din nimeni direct locotenent-colonel la pompieri? banditii!…….

  4. gazsi Răspunde

    apoi d-na Salajan in 1-2 ani a ajuns sefa de cadre la ISU Satu Mare,,,dintr-o secretarica care freca hartii in primarie si a absolvit Goldis trecand ca rata prin apa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.