O avocată din Satu Mare, cercetată după ce ar fi cerut 5.000 de euro în numele unui procuror

4 noiembrie 2013 | 2 comentarii

mitaPotrivit unor surse judiciare, o avocata din Baroul Satu Mare a fost retinuta, in noaptea de vineri spre sambata, de procurorii DNA Oradea, iar sambata a primit interdictia de a parasi localitatea de domiciliu pentru 29 de zile, dupa ce a fost prinsa in flagrant cand primea 5.000 de euro pretinsi in numele prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Satu Mare, potrivit Mediafax.

Sursele citate spun ca avocata Ancuta Ardelean a cerut banii de la doi tineri din localitatea bihoreana Valea lui Mihai care ii erau clienti si care fusesera cercetati la Parchetul Judecatoriei Satu Mare pentru trecere ilegala a frontierei.

In dosarul respectiv, bihorenii, plecati la munca in Belgia, fusesera scosi de sub urmarire penala si amendati administrativ pentru faptele lor, solutie care le-a fost comunicata acasa in cursul saptamanii trecute.

Ardelean, nestiind acest aspect, i-a asteptat vineri, cand cei doi se intorceau in tara, si le-a spus ca trebuie sa plateasca 17.000 de euro, bani care ar fi fost ceruti de prim-procurorul Parchetului Satu Mare, pentru a nu fi trimisi in judecata, afirma aceleasi surse.

Avand dovada ca avocata ii minte, cei doi bihoreni au sunat la Telefonul verde al Directiei Generale Anticoruptie, pentru a sesiza fapta de coruptie, cazul fiind preluat de procurorii DNA Oradea.

Potrivit surselor citate, in aceeasi seara, Ardelean a fost sunata de denuntatorii ei si chemata la Valea lui Mihai ca sa ii inmaneze un avans de 5.000 de euro din cei 17.000 de euro solicitati. Femeia a fost ridicata de anchetatori imediat dupa preluarea plicului cu bani si retinuta pentru 24 de ore sub acuzatia de trafic de influenta, mai spun sursele mentionate.

Sambata, Ancuta Ardelean a fost prezentata din nou in fata procurorului, pentru audieri. Pusa in fata dovezilor, femeia a recunoscut acuzatiile care ii erau aduse, motiv pentru care a fost eliberata, primind interdictia de a parasi localitatea de domiciliu pentru 29 de zile.

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (2)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

  1. victor spune:

    si ati avocati din satu mare procedeaza la fel, nu este nici o noutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest