Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Policlinica Veche a fost modernizată. Va fi deschisă pentru pacienţi în aprilie 2014 (FOTO)

policlinica-veche-modernizare-(1) Conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare a recepţionat astăzi lucrările de modernizare a clădirii Policlinicii Vechi de pe str. Gheorghe Lazăr. Lucrările s-au terminat cu o întârziere de 159 de zile, urmând să fie deschisă pentru pacienţi de abia în aprilie 2014 după ce va fi dotată cu mobilier şi aparatură medicală.

Vorbim de o investiţie de 6,7 milioane lei inclusiv TVA, din care Ministerul Sănătăţii ne-a sprijinit deja cu 5,1 milioane, care au şi fost achitaţi în diferite faze de lucrări către firma care a executat lucrarea. E foarte important în momentul de faţă să recepţionăm tehnic această lucrare. Pentru a putea deschide uşile acestui ambulatoriu către sătmăreni avem de finalizat câteva elemente importante. Am aprobat procedura de scoatere a licitaţiei unui spaţiu pentru a putea aduce aparatură de ultimă oră. Sunt condiţii cu adevărat la nivel european”, a declarat Adrian Ştef.

Policlinica va fi deschisă pentru pacienţi de abia în aprilie 2014, după va fi dotată cu mobilier şi aparatură medicală. Lucrările de modernizare au început în 6 martie 2012 iar de-a lungul timpului au fost necesare noi lucrări la structura de rezistență, termenul final fiind depășit cu 159 de zile.

Până la finalul acestui mandat, în acest ciclu, vom putea finaliza investiţiile în infrastructură”, a spus Adrian Ștef.

Vicepreședintele Mircea Govor a spus că mobilierul și aparatura medicală, care include computer tomograf și RMN, vor fi noi, de ultimă generație iar curățenia va fi ca în occident. Govor a anunțat că în noua policlinică nu vor fi cabinete private, ci doar medicii care lucrează în spital..

La rândul său, vicepreședintele Rudolf Riedl a spus că acum, după renovare, clădirea nici nu seamănă cu ce era Policlinica Veche.

 

 

DATE TEHNICE

 OBIECTIV  DE  INVESTITII “REABILITARE  IMOBIL  AMBULATORIU II, SATU  MARE, str. Gh. Lazar  nr. 5 “

CONSTRUCTOR:   S.C. TEHNOCLIMA  GENERAL  CONTRACTOR  S.R.L.  ORADEA

PROIECTANT GENERAL S. C. SILCOMPREST  S.R.L.  SATU MARE

ARHITECT:   MIHALTIAN  LIVIA

DIRIGINTE DE ŞANTIER: IOANAŞ MIRCEA

VALOARE  LUCRARE : 6.571.177,80  LEI  inclusiv T.V.A

Obiectivul este cofinanţat de către Ministerul Sănătăţii, care a alocat până în prezent suma de 5.141.751 lei.

Date tehnice: Suprafaţă teren = 1894 mp

Suprafaţă construită  la sol = 1001,81 mp

Suprafaţă construită  desfasurata = 3100,55 mp

Suprafaţă construită  desfasurata suprateran = 2993,65 mp

Finalizarea lucrărilor a fost comunicată de către executant în 14.10.2013.

In  cadrul  proiectului  au  fost  executate următoarele  lucrări :

–          Lucrări de rezistenta, consolidare  imobil;

–            Lucrări  de refaceri  arhitectura  interioara  –  exterioara (finisaje): la pereţi si tavane au fost efectuate vopsitorii lavabile, la toate grupurile sanitare  pereţii au fost placaţi cu faianţă iar pardoselile acestora au fost realizate din gresie antiderapantă. Pardoselile de la restul spaţiilor au fost realizate din răşini epoxidice, care se comportă bine în timp şi corespund exigenţelor de igienă. La fiecare etaj a fost prevăzut câte un grup sanitar pentru persoane cu dizabilităţi.  

–          Schimbat   ferestre,  usi  interioare  –  exterioare;

Ferestrele şi uşile exterioare au tâmplăria din aluminiu şi geam termopan, în zona Radiologiei pereţii au fost tencuiţi cu tencuieli baritate si au fost prevăzute uşi umplute cu plumb, pentru protecţia împotriva radiaţiilor.  

–          Lucrări de termoizolatii  si  hidroizolatii  la terasa  acoperis: termoizolaţie din polistiren expandat 15 cm protejat cu şapă armată cu plasă de sârmă sudată; scurgerea apelor meteorice s-a realizat prin interiorul cladirii, fiind efectuate un numar de opt guri de scurgere

–          Lucrări  de  hidroizolatii  la subsol;

–          Lucrări   de  instalaţii  electrice  interioare;

–          Lucrări  de  instalaţii  sanitare;

–          Lucrări  de  instalaţii  termice –  incalzire;

–          Lucrări  de  instalaţii  sistem  alarmare  incendiu;

–          Lucrări  de  instalaţii  sistem  supraveghere cu  camera  video;

–          Lucrări  de  instalaţii  sistem   voce  date – internet – telefonie;

–          Reţele exterioare – apa, canal;

–        Amenajare curte interioară: S-a desfăcut gardul de împrejmuire existent si s-a construit un gard nou din panouri de beton armat prefabricate, s-a amplasat un gard de sarma sudata cu poarta, pentru limitarea accesului personalului neautorizat în curtea interioară a imobilului, s-a efectuat montarea de pavaje din dale de beton montate în pat de nisip.

–          Utilaje si  echipamente tehnologice  (ascensor  persoane panoramic cu 4 pereţi vitraţi, chiller –aer  conditionat , ventiloconvectoare );

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.