Rețetă franțuzească: Supa de ceapă

17 noiembrie 2013 | 0 comentarii

supa de ceapaSupa de ceapa se face dupa un concept foarte simplu: ceapa caramelizata se fierbe in putina supa de vita si se serveste cu paine prajita cu branza aleasa, topita. Pornind de aici puteti sa alegeti diferite variante gasite pe internet si sa experimentati cu aceasta supa simpla si foarte aromata.

 

Ingrediente necesare pentru supa de ceapa:

  • 4 cepe taiate rondele
  • putin zahar
  • 1/2 l supa de vita
  • putin rozmarin
  • ulei sau unt
  • sare
  • cateva felii de paine prajita
  • branza Caciotta

Mod de preparare supa de ceapa:

Intr-o tigaie incepeti sa caliti ceapa in putin ulei, rozmarin si putin zahar. Lasati la foc mic, amestecand din cand in cand pana se caramelizeaza ceapa. Nu grabiti procesul! Adaugati supa de vita, potriviti cu sare si lasati sa fiarba putin. Serviti cu felii de paine prajita peste, taiati cateva bucati de branza si dati la cuptor pana se topeste branza. Serviti cu piper proaspat macinat peste.

Etichete: ,

Categorie: Gastro

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest