Ultima actualizare: azi, 13:37

Locale

Rezultatele forumului cetăţenesc: Marcela Papici rămâne şi fără atribuţiile din domeniul social

dezbatere primariei (4)Centrul Raţiu pentru Democraţie în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni şi Asociaţia AGES, au organizat astăzi un forum cetăţenesc la Primăria Satu Mare, dedicat evaluării primului an de mandat a primarului Dorel Coica. Ședința a fost condusă de către coordonatorul proiectului, Iulia Georgescu, sătmărenii prezenți având ocazia să-i adreseze edilului întrebări.

Alături de edilul șef s-au aflat viceprimarul Radu Roca, managerul city Dan Băbuţ, şeful Zonei Metropolitane, Gheorghe Rentea, participând şi doi consilieri UDMR, Gergo Butka şi Masculic Csaba.

Primarul şi-a prezentat pe scurt principalele realizări, afirmând că primul an n-a fost uşor, având în vedere faptul că Primăria nu a primit fonduri de la Guvern, deci investiţiile s-au făcut din economii. De asemenea, echipa primarului a prezentat şi o parte din proiectele de viitor.

dezbatere primariei (7)

În cadrul întâlnirii, directorul Hans Lindner, Tiberiu Koczinger, a i-a reproşat edilului că în ultimul an ONG-urile s-au simţit neglijate. Primarul Dorel Coica a spus că de acest subiect s-a ocupat viceprimarul Marcela Papici şi s-a angajat pe loc să preia şi atribuţiile acesteia din domeniul social, promiţând că de acum relaţia va fi una mult mai bună. Viceprimarului Marcela Papici i-au fost retrase recent atribuţiile din domeniul învăţământului.

Forumul organizat la Satu Mare face parte din seria activităţilor din proiectul “Votul tău, viitorul tău contează!”, care urmăreşte susţinerea dialogului dintre cetăţeni şi candidaţi şi ulterior, dintre cetăţeni şi aleşii locali, cu privire la priorităţile comunităţii. 

25 comentarii

  1. Ludmila Răspunde

    De ce mai e viceprimar daca nu isi indeplineste atributiile si se pare ca ramane fara domenii in care sa si le exercite?

  2. vasile Răspunde

    D-l Coica dacă vrei să te votăm şi la următoarele alegeri datorită lipsei de performanţă ar trebui s-o schimbaţi pe doamna Papici din funcţia de viceprimar, şi Maskulik Csaba ar fi o soluţie mai bună.

  3. farul Răspunde

    marcela papici ar trebui sa se ocupe de ong uri asa cum se ocupa coica de spitalul din carei impreuna cu ajutorul lui kovacs?
    si sa imparta apoi cota cu primarul?
    atunci ar fi ok pt seful sau satmarean?
    ne spune si noua cineva ce e cu ambulantele firmei personale prin carei si cu angajarea asistentelor de edil la carei de catre primaria careiana/?

  4. Alex Răspunde

    deci 90% din proiectele pe care le-a prezentat \coica/ au fost deja incepute de D-l Ilyes :))
    ZERO esti COICA zero

  5. sophia Răspunde

    Domnisoara/doamna coordonator proiect,poate ca ar fi fost bine daca ai fi adus la cunostinta cetatenilor urbei acest forum CETATENESC.Sa fie si CETATEANUL prezent si sa puna intrebari,ca doar pentru el e forumu’!Sau nu?!

  6. sandel Răspunde

    mare smecher si olteanul daca crede ca nu am priceput scenariul pus la cale cu tulipanii aliati….adica taman hans lindner ong a fost neglijat…si tocmai acum se gaseste sa faca publica nemultumirea….si tocmai in direct o demitem pe marcela…..hai ca sunteti de gradinita cu regii din astea…..un barbat are curajul sa faca o demitere la locul de munca,dupa ce se confirma reclamatiile si nu una neverificata,la 2 secunde dupa vaietele unuia.ca la piata vere!
    pe coica cine il demite daca o institutie se plange ca nu a fost “ajutata”????

  7. ioan rus Răspunde

    Marcela Papici este unul dintre cei mai capabili viceprimar si din aceasta cauza doreste Coica sa o indeparteze.
    Dar de incompetentul Vice Roca nimic?

  8. viorela Răspunde

    ioan rus este unul din cei mai COPETENTI postaci…..,era o gluma bineinteles ,defapt si PAPICI este o gluma de viceprimar…….,

  9. Maria Barracu Răspunde

    Marcela Papici e o amenintare pentru Coica, are sanse serioase s adevina primar in viitor !

  10. adrian_sm Răspunde

    Coica este un smecher din sud care isi bate joc de increderea satmarenilor. Nu sta la primarie nu se intereseaza de primarie.nu are nici o conceptie despre dezvoltarea orasului, pana acum nu a reusit sa realizeze macar UNA din promisiunile electorale.
    Papici este un papagal si ea la prima intalnire foarte convingatoare dar nu se poate enumera macar UNA din realizarile ei intr-un an jumate. in domeniul educatiei a generat un haos imens in domeniul social este la fel de analfabet ca ceilalti numai ca da impresie la prima vedere. Roca nici atat. Babut sa nici nu vorbim de vanzatorul de covoare :)))))

  11. luci Răspunde

    Si care e problema daca Coica continua proiectele lui Gyusike, asa e normal sa nu se tot ia de la zero alte proiecte, daca sint bune pt noi satmarenii sa le continue. Marcela e fata buna dar total depasita de situatie

  12. pnlist Răspunde

    Locul ei e la agentia de turism ca la primarie nu pricepe nimic, doar vorbe de femeie…

  13. liberal Răspunde

    ce cauta un viceprimar LIBERAL cu atributii SOCIALE, cand avem un viceprimar SOCIAL-DEMOCRAT???

  14. liberal Răspunde

    ce cauta un viceprimar LIBERAL cu atributii SOCIALE cand avem viceprimar SOCIAL DEMOCRAT???? astia au habar ce reprezinta literele din siglele partidelor proprii??? vorbeau de pdl (la fel de buni si aia) ca n-au doctrina, ca-s struto-camila…. dar ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.