Ultima actualizare: azi, 07:48

Locale

Viorel Pintea a fost denunțat de un fermier căruia îi tot cerea şpagă

Viorel Pintea DNA (10)Directorul APIA Satu Mare, Viorel Pintea, a ridicat de către DNA în urma unui denunţ depus de un fermier sătmărean, deoarece i-a cerut mită în repetate rânduri. 

Potrivit Evz, fermierul Cornel Cherecheş deţinea culturi de viţă de vie pentru care reuşise să acceseze fonduri europene substanţiale. În martie 2012, Viorel Pintea, ca şef al APIA Satu Mare, i-a pretins fermierului 2.500 de euro pentru a nu dispune controale la culturile lui. “Cherecheş a notat în denunţul formulat la 11 noiembrie 2013 că s-a supus şi a dat şpaga cerută. Dar, spune fermierul, în mai 2012 Pintea i-a cerut alţi 5.000 de euro din care Cherecheş i-a dat doar 3.000 lei. Omul a vândut culturile, în cursul aceleiaşi luni. Cum însă fermierul a rămas cu alte activităţi agricole şi zootehnice supuse monitorizării APIA, Pintea a îndrăznit să ceară şpagă şi a treia oară”, scrie Evz.ro.
În dimineaţa zilei de 22.11.2013, Pintea a pretins alţi 3.000 de euro pentru a nu dispune controlul activităţilor agricole ale fermierului.
Pentru a primi mita, Pintea i-a dat întâlnire fermierului, duminică, în comuna Viile, la 20 km de oraş. Acolo, Pintea a şi fost prins în flagrant, cu sprijinul DGA şi SRI.
Directorul general al APIA, Gheorghe Dorel Benu, a declarat pentru EVZ că nu e prima dată când au probleme cu Pintea. Şeful APIA Satu Mare este cercetat de Comisia de Disciplină în două dosare, ca urmare a unor controale, dar şi urmare a plângerii făcute de reprezentantul firmei SC Animal Consult SRL. Conform sursei citate, Pintea este în APIA de la înfiinţarea acesteia.

6 comentarii

  1. flacara violeta Răspunde

    Bravo domnule fermier CHERECHES,ma inclin in fata DOMNIEIVOASTRE!ar trebui sa fie mai multi astfel de oameni,deoarece indivizi ca alde pintea,ne sug seva si ultima speranta de viata. De aceea fac un apel catre toti fermierii care au fost fortati intr-un fel sau altul de clanul pintea, sa nu le fie frica sau rusine si sa colaboreze cu organele de cercetare sa declare totul ,pentru ca acest individ sa stea acolo unde-i este locul mult timp deacum incolo!Astfel sunt convins ca ar aparea niste dovezi de nezdruncinat,care ar putea destructura intreaga retea (sunt sigur ca nu a actionat singur)!

    • dr. Ciomu Răspunde

      Wooow, cata inversunare la matalutza !! Inversunare care ma face sa cred ca lumina facliei matale e rosiu purpuriu.
      Acum, revenind la subiect, e foarte bine ca unii nu se lasa intimidati de astfel de exemplare ca Pintea si ii denunta. Asta e un lucru bun. Doar ca luicrurile nu-s atat de simple precum par. Sa nu uitam ca PSD-ul se uita cu jind la functia asta, de cum au castigat parlamentarele, punandu-l (in lod ilegal) in functie pe vesnicul tanara speranta cu cravata purpurie Gabi Les in functia de director. Pentru cine nu stie, aceasta functie nu putea fi ocupata decat de un functionar public, Les nefiind functionar la acel moment, l-au facut….in fieful lui Toma Betea.
      Asa e…hai sa cerem corectitudine, dar s-o cerem de la toti !!!!!

    • dr.bubo Răspunde

      intrebarea este ca d-ul fermier de ce nu l-a denuntat pe d-ul director cand i-a fost ceruta prima mita???????? ha???

      • fermier cinstit Răspunde

        dr.buba esti un mare prost daca intrebi astfel de lucruri!Tu trebuie sa sti ca sunt niste etape,niste pasi sau cum vrei tu sa le numesti ca sa pricepi,pentru ca lucrarea sa fie facuta perfect pt. a nu mai avea nici o sansa (infractorul)de a scapa ,asa cum sa intamplat in alte cazuri! No amu pricepi dottore?

    • satmarean Răspunde

      si domnu fermier CHERECHES inmaculat si corect cum este ,are pe rol un dosar penal pe aceeasi tema vita de vie fiind complice cu nea’Pintea incasand sumele din finantare si abandonand hectarele de vie, ca apoi sa o vanda inainte de 5 ani cum este legal.de ce oare????? …..prieteni stiu de ce?!.Stie desnodamantul si-l infunda pe nea Pintea ca na …banii de mita s-au terminat!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.