Viorel Pintea vrea în libertate. A făcut recurs la măsura arestării preventive

27 noiembrie 2013 | 7 comentarii

Viorel Pintea DNA (10)Directorul APIA Satu Mare, Viorel Pintea, prins de procurorii DNA în timp ce lua 3.000 de euro mită de la un fermier, a făcut recurs împotriva măsurii Tribunalului Satu Mare de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Urmează ca judecătorii să se pronunțe asupra recursului.

Pintea se consideră nevinovat, în vreme ce în biroul său au fost găsite mai multe plicuri cu bani.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul PINTEA VIORELdirector la AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ (APIA) Satu Mare, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită în formă continuată.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele: 
În cursul lunilor martie și mai 2012, inculpatul Pintea Viorel, în calitate de director la APIA Satu Mare, a pretins unui denunțător (fermier) suma de 2.500 euro, respectiv 5.000 euro, pentru a nu dispune controale în legătură cu activitățile agricole desfășurate de acesta, respectiv la culturile de viţă de vie pe care fermierul le deţinea în judeţul Satu Mare şi pentru care a accesat fonduri europene substanţiale.
Din totalul sumelor pretinse, în perioada anterior menționată, inculpatul Pintea Viorel a primit de la denunțător 2.500 euro și 3.000 lei. 
Separat de sumele deja menționate, în dimineaţa zilei de 22 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a pretins de la denunţător suma de 3.000 euro pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, constând în nedispunerea unor controale la activităţile agricole ale denunţătorului, al căror rezultat risca să atragă o răspundere administrativă.
În după-amiaza zilei de 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a primit de la denunțător suma de 3.000 euro pe care o pretinsese, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Inculpatului Pintea Viorel i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. 

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (7)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. fermier cinstit spune:

  ..se vrea in libertate deoarece probabil mai are de luat ceva euroi! Ba sa stea acolo pna cand o sa venim noi fermierii sa-l scoatem!Dar raspunsul il stim deja. Sa-i fie confiscata averea care nu o poate justifica!Bravo DNA,BRAVO SRI, BRAVO JUSTITIA Satmareana!!!!

 2. caso spune:

  poimaine va da in judecata statu roman, pe un motiv oarecare.

 3. face doar citeva valuri specifice pinguinilor tineri..

 4. rectific..ca o capusha vesnic pofticioasa..bleahh

 5. MICU spune:

  Acuma pe cind se pregatea fiul sau sa fie director la Garda de Mediu

  • Razvan spune:

   director ? pe-asta de unde ai scos-o ? beizadeaua mica urmeaza sa zboare din institutie, la cate plangeri si reclamatii are din partea firmelor din SM. E luat in vizor rau de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest