Daniel Bran a fost arestat pentru şpaga de 500.000 de euro. A pledat nevinovat

12 decembrie 2013 | 19 comentarii

branOmul de afaceri Daniel Bran din Mărtineşti a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Curtea de Apel Oradea a dispus, astăzi, arestarea acestuia în dosarul în care procurorii DNA îl acuză că a cerut o mită de 500.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionari din Bucureşti pentru acordarea unei despăgubiri de 5 milioane euro. 

Daniel Bran a spus în faţa judecătorilor că se consideră nevinovat iar avocatul său a anunţat că va face recurs împotriva măsurii de arestare preventivă.
Potrivit unor surse, dosarul are legătură cu un alt afacerist, Michael Mureşan, care a cumpărat drepturi litigioase de la o familie şi a obţinut ulterior despăgibirile de 5,2 milioane euro.
Amintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul BRAN DANIEL – MARIN, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de trafic de influenţă şi spălare de bani
Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:
În cursul lunii aprilie – mai 2013, inculpatul Bran Daniel-Marin a pretins şi primit de la o persoană, titular al unui drept litigios, suma de 500.000 euro, lăsându-o să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor (A.N.R.P.) pe care-i poate determina să facă acte care intră în atribuţiile lor de serviciu, în legătură cu restituirea dreptului litigios în valoare de 5.213.222 euro obţinut în baza unei sentinţei civile pronunțate de o instanță de judecată.
Inculpatul Bran Daniel-Marin a primit de la titularul dreptului litigios suma de 500.000 euro din totalul de 5.213.222 euro, bani obţinuţi ca urmare a executării silite a Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor în cursul lunii mai 2013.
Suma de 500.000 euro pretinsă a fost disimulată prin întocmirea în fals a unui înscris sub semnătură privată intitulat „Contract de împrumut” întocmit pentru suma de 2.200.000 lei, între cumpărătorul de influență şi o rudă a inculpatului Bran Daniel – Marin.
Pentru a ascunde originea ilicită a banilor, din suma de 500.000 euro, inculpatul Bran Daniel Marin a cumpărat în cursul lunii iunie 2013, pe numele soţiei, un autoturism de lux în valoare de 45.000 euro.

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (19)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. moscraciun spune:

  sedere lunga si neplacuta!
  Sarbatori fericite in beci

 2. bartalian spune:

  Nu-ti face probleme mai nea mos craciun,pe 26 ianuarie mergi si tu langa shogorul tau Daniel…sogor din partea sotiei !!!!

 3. Alex spune:

  Asta lo luat DNA ca asa a vrut Sile Puscas jr.invidios pe Michael evreul, ca doar e amic cu seful DNA Oradea, iar pe ala de la APIA lo luat ca asa o vrut flamandul de Govor, ca doar lui ii trebuie bani ca nu o sa se plimbe cu feciorul nora nepotii in masini Logan, le trebuie masini de fitze. Asta Bran numa in cluburi de fitze din Bucuresti umbla acum e terminat , desi nu am incredere in DNA sper sa urmeze Govor. Apropo de urmat, urmeaza in curand Robi Laszlo sef la Biblioteca, Felician sef la Cultura, ca doar Stef in famiglie se face totul nu e asa?

 4. Daniel spune:

  Iar Stef Govor sunt plecati in Germania pe bani publici sa se relaxeze in acest moment

 5. cristian S spune:

  iar simonette isi rupe hainele de pe ea. Jale, mare jale-n USL(PC !)

 6. caso spune:

  Da citi ani are asta 25-26, si ii deja milionar in euro. Oare asta o fi cheia succesului in romania : spagi,tepe,fraude…?

 7. cuza voda spune:

  da pe SMADU cind il baga la racoare????

 8. bartalian spune:

  Simonette nu isi rupe hainele,se dezbraca de buna voie si nesilita de nimeni…!!!! Are antecende la corupere de minori:))..( Daniel B )

 9. justitiar spune:

  Smadu gunoiul e bine merci, linge dosul lui Voiculescu la Bucuresti, pina ajunge ala la racoare si poate il insoteste Smadu si acolo.Sa lasi oamenii pe drumuri, fara salarii platite luni de zile, fara somaj.Poate divinitatea il rasplateste pentru nemerniciile facute.

 10. solo han spune:

  smadu gelatu de supur are rude tari intre jude si avocati deci tepele se acopera.mai o tapa mai un smen ca asai famiglia

 11. radu spune:

  Interesanta poveste daca bran a luat 500.000 de mi de euro de la power violatoru domnul ciupi pentru ce a luat 200.000 de mi de euro da la power ???? toti 3 siau luat masini porche panarema power audi a 8 bran ciupi mai smecher x6 si seria 7 toti sa se faleasca interesanta poveste :)))))) beny coco nu a apucat sa muste din cascaval asa ca ia turnat :)))))))))

 12. cuza voda spune:

  mai oameni buni…….,da pe smadu cind il baga la puscarie????? da pe CIUPAC NICOLAE alias dragos vasile cind il baga la puscarie???? apropo,pe cumnatelu lui CIPAC NICOLAE alias DRAGOS VASIE ,L-AU CONDAMNAT,RENUMITUL CAMATAR BOTOS IOAN VASILE ,alias ciupac ioan vasile,

 13. nemuritorul spune:

  bai cuza voda….,cine plm esti tu?nici macar nu sti ce vb ,eu i stiu pe nicu si nelu ,sint oameni deosebiti … hai pa

 14. SORIN p spune:

  cum adica?? pe NICU CIUPC il chema DRAGOS VASILE? si pe NELU BOTOS il cheama CIUPAC VASILE IOAN?? doamne ce tara…,ne meritam soarta fratilor

 15. vasile spune:

  Acest cacat de NELU BOTOS sa tirat in canada si a bagat oameni nevinovati in puscarie doar ca au trecut ő firma pe nume pt.5 milioane si ei traiau bine mersi.BOTOS Ii fura si ii mintea si pe beny galbenu si etc.si pilitisti din cadrul politiei satu-mare asa numitul d-ul Feli si etc.furau si tepuiau firmele in satu-mare fára nici ő rusine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest