Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Festival de datini şi obiceiuri de iarnă la Negreşti Oaş (FOTO)

festival-negresti-oas-(80)La Negrești Oaș a avut loc astăzi cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă. Pentru prima dată au participat reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Turism.

Conform obiceiului, evenimentul a început cu parada costumelor populare în centrul orașului, după care a avut loc deschiderea oficială.

Primarul Aurelia Fedorca a subliniat că pentru prima dată la acest festival participă şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Turism, fiind totodată invitaţi români din Ungaria şi Ucraina.

Este o mare bucurie pentru noi să fim gazdele oaspeţilor. Astăzi vrem să avem un spectacol deosebit, pentru că nicăieri nu se păstrează tradiţiile, portul tradiţional ca în Ţara Oaşului. Coconii noştri cântă, joacă, dansează, pentru toate fetele din oraş”, a primarul.

Aceasta a mai adăugat că administrația locală depune eforturi pentru a atrage cât mai mulţi turişti, astfel încât „Ţara Oaşului să fie cunoscută peste tot în lume”.

În competiţie s-au înscris 25 de grupuri de colindători, pe cele două secţiuni, colinde şi teatru de măşti. La fiecare secţiune se va acorda un premiu I în valoare de 400 de lei, premiul II – 300 lei, premiul III – 200 lei şi un premiu special de 150 de lei.

Directorul Centrului de Creaţie, Felician Pop, a spus că va câştiga cel care va rosti colindul din suflet, nu din vârful buzelor.

 

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.