Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Helmut Berner a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare

cetatean de onoare Helmut Berner (7)Primarul Dorel Coica i-a înmânat astăzi preşedintelui Asociaţiei şvabilor sătmăreni din Germania, profesorul Helmut Berner, diploma de „cetăţean de onoare” al municipiului Satu Mare, la iniţiativa Forumului Democrat German, având în vedere activitatea acestuia, în special cei 30 de ani de când depune eforturi pentru întărirea relațiilor dintre Satu Mare și landurile germane.

Edilul a afirmat că este o onoare ca profesorul Berner să fie cetăţean de onoare şi să reprezinte interesele sătmărenilor în Germania.
Prof. Helmut Berner l-a felicitat pe primarul Dorel Coica pentru modul în care s-a implicat în rezolvarea unor probleme locale, dar şi pentru crearea Zonei Metropolitane.
După 30 de ani reprezintă pentru mine o mare onoare şi bucurie să fiu cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare” a spus Berner.
Potrivit acestuia, organizaţia pe care o conduce va rămâne în continuare o punte de legătură.
Preşedintele Forumului Democrat German Satu Mare, Johann Forstenheizler, a spus că profesorul Berner merită această distincţie şi s-a exprimat speranţa că şi în viitor va acţiona cu mai mare elan pentru întărire şi extinderea relaţiilor de colaborare, atât în mediul cultural cât şi administrative sau economic.

Consilierii locali au votat în şedinţa din octombrie acordarea titlului de,,Cetăţean de onoare”  profesorului Helmut M. Berner pentru “sprijinirea permanentă a activităţii Forumului Democrat German din judeţul Satu Mare şi Transilvania de Nord este unul dintre meritele principale ale domnului preşedinte Helmut M. Berner. De numele dânsului se leagă iniţierea şi întemeierea Fundaţiei Sătmărene de Cooperare Economică Internaţională, prin care au fost realizate peste 800 de proiecte în domeniul industriei, în agricultură, dar şi în alte domenii, de ajutorul acordat beneficiind atât populaţia germană, cât şi cetăţenii de alte naţionalităţi cu care aceasta convieţuieşte”. 
De asemenea a jucat un rol deosebit de important în înfiinţarea Camerei Meşteşugarilor, iar ca organizaţie intermediară Asociaţia Şvabilor Sătmăreni, care a acordat un sprijin deosebit de substanţial în cumpărarea, dotarea şi amenajarea sediilor organizaţiilor judeţene şi locale ale Forumului Democrat al Germanilor din judeţul Satu Mare şi Transilvania de Nord.

Un comentariu

  1. sm Răspunde

    Primarul inconpatibil Coica Costel Dorel⊙⊙ parca sta tot timpul pe buda asa timuta are,in loculu premiatului eu nu primeam ditinctia de la acest palavragiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.