O moldoveancă a încercat să iasă din țară cu o carte de identitate falsă

5 decembrie 2013 | 0 comentarii

control acte vamaPolițiștii de frontieră sătmăreni cercetează o femeie din R. Moldova care a încercat să iasă ilegal din România, cu o carte de identitate falsă.

Miercuri, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-au prezentat pentru a ieși din țară într-un autovehicul marca Ford Focus, două persoane, un bărbat și o femeie.

Polițistul de frontieră care a verificat documentele de călătorie a observat că actul de identitate prezentat de femeie nu întrunește condițiile de formă și fond ale unui document autentic.

Astfel, în urma examinării cărții de identitate, polițiștii de frontieră au  constatat că documentul este fals.

Din verificările efectuate privind identitatea femeii, s-a constat că acesta se numește, de fapt, Mariana S., are 41 de ani și este din R. Moldova. Aceasta a intrat legal în România și a declarat ca a procurat cartea de identitate prin intermediul bărbatului care o însoțea, și anume Dorel Tudor C. de 25 de ani, din județul Sălaj.

Bărbatul, la rândul său, a declarat că prin intermediul unui cetățean moldovean a procurat cartea de identitate pe care apoi i-a dat-o Marianei S., în speranța că folosindu-se de acest document va putea ieși din România.

Drept urmare, femeia este cercetată acum pentru fals privind identitatea, uz de fals și tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat, iar Dorel Tudor C. pentru fals privind identitatea și complicitate la tentativa de ieșire din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest