Om de afaceri din Satu Mare reţinut pentru spălare de bani. Cum a făcut 500.000 de euro!

11 decembrie 2013 | 7 comentarii

Satu-Mare_10860_arest_sProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul BRAN DANIEL – MARIN, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de trafic de influenţă şi spălare de bani

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele: 

În cursul lunii aprilie – mai 2013, inculpatul Bran Daniel-Marin a pretins şi primit de la o persoană, titular al unui drept litigios, suma de 500.000 euro, lăsându-o să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor (A.N.R.P.) pe care-i poate determina să facă acte care intră în atribuţiile lor de serviciu, în legătură cu restituirea dreptului litigios în valoare de 5.213.222 euro obţinut în baza unei sentinţei civile pronunțate de o instanță de judecată.
Inculpatul Bran Daniel-Marin a primit de la titularul dreptului litigios suma de 500.000 euro din totalul de 5.213.222 euro, bani obţinuţi ca urmare a executării silite a Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor în cursul lunii mai 2013.
Suma de 500.000 euro pretinsă a fost disimulată prin întocmirea în fals a unui înscris sub semnătură privată intitulat „Contract de împrumut” întocmit pentru suma de 2.200.000 lei, între cumpărătorul de influență şi o rudă a inculpatului Bran Daniel – Marin.
Pentru a ascunde originea ilicită a banilor, din suma de 500.000 euro, inculpatul Bran Daniel Marin a cumpărat în cursul lunii iunie 2013, pe numele soţiei, un autoturism de lux în valoare de 45.000 euro.

Învinuitului Bran Daniel-Marin i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. 

La data de 11 decembrie 2013, procurorii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat, la data de 12 decembrie 2013, la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Sursa: DNA

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (7)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Papa Pius spune:

  Foarte bine! Mai sunt multi care ar merita sa ii urmeze (govoras pictoras, politicieni…)

  • D(a)NA spune:

   DNA PARCA NU=L VEDE

   • D(a)NA spune:

    PE GOVOR! PARCA DNA NU=L VEDE

    • gregoir spune:

     Dupa cum am repetat de zeci de ori , nu observat ca doar grangurii mici pica, asa de praf in ochi.

     govor plateste catre dna din 2008 , prima plata 600000 in plasa prin nistor, de atunci constant, inlusiv a contribuit la construcita casei de pe terenul primit de la florisal….

     dar de coruptii dicu levente de ce nu intrebati care e cu firma de consultanta Louis Berger la apaserv la proiectul de 100000000 eur si evident ca e si cu firma de proiectare confort design.
     La executie nu sa mai bagat ca acolo e murdarie , trebuie muncit

     de megaspagile de aici nu o sa aflam ever

 2. caso spune:

  Asta e un pestisor un mormolog pe langa Govor si restu.
  500.000 euro, maruntis pentru tehnic assist. :)

 3. Alcorom spune:

  Hai ca incepe showu’!Distilatorul si palincarul de servici al Psd-Usl a cazut de iepuras in scandalu Michael Power =smenozeala de 5,3 milioane euro.Acu astia cu DNAul o sa-l supuna la cazne si o sa distileze borhotul furaciunii pana o sa le de una bucata serif la Anrps ,una bucata expert,una bucata notar,una bucata judecator ,una bucata executor si pe mega smecheru Power care cu casoacele sechestrate deja o sa plateasca si nota de plata.Totusi ca sa iasa palinca buna trebuie sa invarti borhotu bine si sa faci focu nici prea aprig nici prea molcom ,ramane de vazut daca si la procurori o sa le iasa limpede si cu perlute sau tulbure si la sfarsit o sa bage ceva aroma si culoare.

 4. Crisssti spune:

  Ne-ati furat Satmaru’
  Voi si FLORISALU’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest