Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

PrimaGym: Masajul suedez, benefic pentru creșterea nivelului de oxigenare al sângelui

Nagy Aliz, masaj PrimaGym (20)La centrul Primagym, Nagy Aliz, maseuză tehnică cu o experiență de 5 ani, oferă sătmărenilor mai multe tipuri de masaj corporal, realizate în funcție de afecțiunea fiecăruia.

Dar când vine vorba despre masaj, toți alegem masajul suedez, cunoscut şi sub numele de masaj clasic, prima metodă modernă de masaj fiind una dintre cele mai răspândite în lume. Totuși, la PrimaGym, Aliz personalizează fiecare ședință de masaj, în funcție de nevoile specifice ale fiecăruia în parte.

Unul dintre scopurile principale ale tehnicii de masaj suedez este acela de relaxare a întregului corp. Aceasta se realizează prin masajul mușchilor cu mișcări lungi de alunecare, în direcția de întoarcere a sângelui spre inimă.
Dar terapia prin masaj suedez merge dincolo de relaxare. Astfel, masajul suedez este extrem de benefic pentru creșterea nivelului de oxigenare al sângelui, în scădere a toxinelor musculare, îmbunătățirea circulației și creșterea flexibilității și, în același timp, reduce tensiunea locală.
După un masaj suedez de 45 de minute, s-au constatat scăderi semnificative ale nivelului cortizolului (hormonul stresului), precum și al vasopresinei, un alt hormon, care poate duce la creșteri ale cortizolului.
De asemenea, apar creșteri ale numărului de limfocite (globule albe din sânge), care fac parte din sistemul imunitar, precum și creșterea activității altor celule ale sistemului imunitar, care pot ajuta la combaterea răcelii și a gripei.
Alte tehnici ale masajului suedez includ presiune circulară aplicată de mâini și palme, frământare, bătai (percuție), îndoire și întindere.
Masajul se practică pentru îmbunătăţirea proprietăţilor fizice ale ţesuturilor, stimularea aparatelor şi sistemelor organismului, înaintea unui efort fizic sau intelectual, precum şi pentru refacerea corpului după acestea. Efectul său tonifiant şi cel sedativ contribuie simţitor la randamentul fizic şi psihic.
Masajul suedez cuprinde manevre principale şi manevre secundare. Manevrele principale sunt netezirea, fricţiunea, frământatul, tapotamentul, vibraţiile. Manevrele ajutătoare de masaj sunt cernutul, rulatul, presiunile, tracţiunile, tensiunile, scuturările, ciupirile, pensările, ridicările de muşchi.

Masajul suedez este eficient în multe situaţii deoarece masarea pielii, cel mai mare organ al corpului, iniţiază un întreg lanţ de reacţii cu efect pozitiv asupra tuturor părţilor componente ale organismului: nervi, muşchi, glande endocrine, organe interne, etc. În funcţie de scopul urmărit se poate modifica intensitatea masajului pentru a se obţine un efect de calmare sau unul de stimulare.

Programările se fac la numărul de telefon: 0743.709.361, 0771.522.610.