Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Un Crăciun cu Zâmbet pentru 817 copii

cutii udmrÎn cadrul acțiunii „Un Crăciun cu Zâmbet”, Organizația Femeilor a UDMR din județul Satu Mare a reușit să strângă de două ori mai multe cutii de pantofi pline decât și-a propus inițial.

„Am dori un Crăciun cât mai fericit și pentru copiii care trăiesc în orașe din județul Satu Mare unde nu pot învăța totul în limba lor maternă, adică maghiara, dar totuși au ales limba și literatura maghiară ca opțional.”- a relatat Piroska Szász, președintele Organizației Femeilor din Satu Mare, la conferința de presă finală a acțiunii caritative. A adăugat că, deși doar 407 de asemenea elevi sunt înregistrați în județ, au ajuns la un număr de 817 de cutii de pantofi, adică de două ori mai mulți copii se vor bucura în acest an de cadourile primite. Enikő Pataki, directorul Colegiului Național Kölcsey Ferenc, vicepreședintele organizației a spus că tinerii din școala sa au pregătit cadourile cu mare entuziasm.

”Elevii claselor a XII-a vor să dea ei înșiși cadourile elevilor din Săuca și din Becheni. La Săuca, satul natal al lui Ferenc Kölcsey, dăruirea va crea o atmosferă specială între elevi”- a spus președintele, atrăgând atenția la faptul că astfel această acțiune va putea însemna mult mai mult decât o simplă dăruire.

Pentru această dăruire au avut nevoie și de o colaborare amplă: Organizația Caritas din Satu Mare, Fundația Hans Lindner și mai multe școli au luat parte din program, așadar aceasta a fost o perioadă în care atât destinatarii, cât și donatorii au putut învăța un adevăr fundamental: a dărui este un lucru bun.

„A fost o plăcere să-i vedem pe copiii aducând cadourile din școli, și punând totul la un loc. De asemenea, este o plăcere că inițiativa a crescut dincolo de granițele județului, sosind cadouri și din Cluj, și din Keszthely (Ungaria)”-  a povestit Franciska Őri-Pákay, președintele executiv al Organizației, adăugând că au strâns pachete și din Tășnad și Carei, dar, spre bucuria organizatorilor, au mai adus pachete și din Culciu, mesajul acțiunii ajungând la locatari, ei vrând să dăruiască un zâmbet copiilor, de Crăciun.

Darurile vor ajunge și la Craidorolț, Medieșu Aurit, Hirip, Doba, Săuca, Moftinu Mare, Moftinu Mic, Domănești, Sânmiclăuș, Becheni și Tarna Mare.

Sursa: UDMR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.