Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Vinovaţii de intoxicarea din Carei, închisoare cu suspendare. Victimele primesc despăgubiri

carneJudecătoria Carei a pronunţat astăzi sentinţa în cazul intoxicaţiei cu trichineloză de la Agrofieni, din 2008, când în jur de 100 de persoane au consumat produse de carne de porc infestată, cumpărate din carmangerie.

După mai mulţi ani de judecată şi 100 de părţi implicate, atât învinuiţi cât şi victime, a avut loc pronunţarea după rejudecare.

Astfel, administratorul firmei Ştefan  Pop, a primit o amendă administrativă în sumă de 1.000 lei şi trei ani de închisoare cu suspendare.

Medicul veterinar Ştefan Bekes şi măcelarul Norbert Czier au primit tot trei ani de închisoare cu suspendare.

Firma Agrofieni Foieni a primit o amendă administrativă în valoare de 20.000 lei şi interzicere participarea la procedurile de achiziţii publice pe o perioadă de trei ani.

Un număr de 65 de persoane îmbolnăvite primesc despăgubiri cuprinse între 500 şi 11.000 de lei. Cele mai multe victime primesc câte 11.000 de lei.

Una dintre victime, Buticaş Maria, a decedat pe parcursul derulării procesului penal, şi nu are moştenitori, iar alte 27 de persoane au renunţat la proces.

Inculpaţii mai sunt obligaţi să achite furnizorului de servicii medicale, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj, suma de 2.443,31 lei, reprezentând contravaloarea cheltuieli de spitalizare pentru o persoană.

Totodată, fiecare inculpat mai trebuie să achite câte 4.512,50 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 13.050 lei reprezintă onorariu avocat oficiu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.