Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Viorel Pintea vrea să fie eliberat pe cauţiune

Viorel Pintea DNA (10)Fostul director al APIA Satu Mare, Viorel Pintea, arestat pentru luare de mită, vrea să fie eliberat pe cauţiune. Acesta a depus o cerere la Tribunalul Satu Mare. Deocamdată instanţa nu s-a pronunţat ci a decis că din cauza lipsei dosarului de urmărire penală şi a dosarului de fond va emite o adresă către Curtea de Apel Oradea. 

Următorul termen în care se va discuta despre cererea de eliberare pe cauţiune este joi, 4 decembrie.

Amintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul Pintea Vioreldirector la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită în formă continuată.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele: 
În cursul lunilor martie și mai 2012, inculpatul Pintea Viorel, în calitate de director la APIA Satu Mare, a pretins unui denunțător (fermier) suma de 2.500 euro, respectiv 5.000 euro, pentru a nu dispune controale în legătură cu activitățile agricole desfășurate de acesta, respectiv la culturile de viţă de vie pe care fermierul le deţinea în judeţul Satu Mare şi pentru care a accesat fonduri europene substanţiale.
Din totalul sumelor pretinse, în perioada anterior menționată, inculpatul Pintea Viorel a primit de la denunțător 2.500 euro și 3.000 lei. 
Separat de sumele deja menționate, în dimineaţa zilei de 22 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a pretins de la denunţător suma de 3.000 euro pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, constând în nedispunerea unor controale la activităţile agricole ale denunţătorului, al căror rezultat risca să atragă o răspundere administrativă.
În după-amiaza zilei de 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a primit de la denunțător suma de 3.000 euro pe care o pretinsese, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Inculpatului Pintea Viorel i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. 

 

7 comentarii

  1. fermier Răspunde

    Nu trebuie acceptata eliberarea pe cautiune domnilor judecatori,deoarece acest hot poate influienta in mod negativ cercetarile,iar in alta ordine de idei,orice suma ar fi stabilita ,o scoate din ciorap!Acolo sa stea imbecilul ani de zile,sa-si aduca aminte de toate relele care le-a facut si sa reflecteze la cati oameni au avut de suferit din cauza lui, oameni cinstiti,unul fiind chiar eu!

  2. florentina Răspunde

    domnule fermier daca sinteti cinstit si ati suferit de ce nu depuneti plingere penala si latrati doar prin anonimat

    • Razvan Răspunde

      florentina, tu de fapt ce doresti prin faptul ca postezi pe-aici si tzii (aparent) partea unui infractor ?

    • fermier Răspunde

      florentinoooo,tu ii fi vreo colega de-a infractorului.De unde sti tu ca nu voi depune sau am depus o plangere? MUUUUUUU!Sunteti disperati,stiti ca va vine randul multora din aceea institutie corupta!

      • florin Răspunde

        Oooo… si la cati le mai vine randul… asta este, asa-i in viata…:))

      • analfabetul_denuntator Răspunde

        un fermier cu 2 neuroni lipsa ca tine, in primul rand trebuie sa invete sa scrie corect, dar probabil ca la cele 2 clase ale tale {“sti” , “aceea” institutie} nici nu conteaza…

        in al doilea rand si cel mai important, fii “puternic” nu doar pe site-uri, sub anonimat, denunta neregulile la tribunal, unde poti sa fii tras la raspundere pentru denunt calomnios in caz ca nu se adeveresc cele spuse de gurita aia a ta de rahat…

        pace cititorule!

  3. flacara violeta Răspunde

    …in scurt timp acest hotoman o sa-si inventeze ceva boli grave!Nu stiu cum dracului asti bcare fura ,toti sunt bolnavi! Cand isi conduc afacerile murdare nu au nimica,dar dintr-o data se imbolnavesc. Doctorii care le semneaza astfel de scenarii trebuie si ei bagati ca si complici,deoarece contribuie la salvarea unor hoti ,spagari si altor categorii de indivizi periculosi pentru noi toti!Societatea trebuie curatata,sigur este f. greu,dar si noi soc. civila trebuie sa sprijinim justitia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.