Aeroportul Satu Mare a avut peste 16.000 de pasageri în 2013

28 ianuarie 2014 | 9 comentarii

bilant Aeroport, Nicolae Fechete (7)Aeroportul Satu Mare a avut anul trecut 16.195 de pasageri, fiind înregistrate 1062 de mişcări de aeronave.

Directorul instituţiei, Nicolae Fechete, a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, bilanţul pe 2013, arătând că în anul 2013 pe Aeroportul Satu Mare au operat companii aeriene private: Air Alsie, DC Aviation, (DCA), Tiriac Air, Luxaviation. Aceste companii au operat curse charter, dezvoltând segmentul business la nivel de județ. Compania TAROM a fost singurul operator aerian care dezvoltă curse regulate spre şi dinspre Bucureşti (Otopeni).

În cursul anului trecut, Aeroportul a achiziționat un utilaj de deszăpezire o cameră termală destinată supravegherii pe timp de noapte şi un sistem de detectare explozibili lichizi.

Pentru 2014, Aeroportul Satu Mare are prevăzute o serie de investiţii majore în infrastructură, echipamente şi mijloace mobile, precum şi soft-uri IT. Printre acestea se află proiectul privind reabilitarea pistei, extinderea şi modernizarea aerogării, în valoare de 11,8 milioane euro plus TVA. Proiectul se reactualizează urmând să fie depus spre finanţare europeană până în luna martie.

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (9)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. satmarean spune:

  Aeroportul Cluj a avut peste 1 milion de pasageri in 2013.

 2. satmarean spune:

  Evident, Aeroportul Satu Mare este unul performant. Acest lucru se datoreaza politicii inteligente de a angaja personal suplimentar pe criterii politice. Modelele angajate sau numirea in functie de sef de birou a unui om fara studii superioare, a strungarului de la UNIO, fost pedelist, actual liberal, Ratiu Alexandru, au contribuit la obtinerea unor asemenea rezultate extraordinare!

 3. satmarean spune:

  Da sa ne informeze si despre preturile biletelor de avion de pe aeroportul sm comparativ cu aeroportul bm sau or sau cj. catre bucuresti, pt ca alte curse regulate zice ca nu sunt.
  Si eventual si cat costa aportul propriu la acest proiect de 11,8mil eu plus TVA, care vin din banii nostri. Si dupaia sa ne explice si daca investitia aia e fezabila au ba ;)

 4. sm spune:

  Dar de ce se duc toti la consiliul judetean sa-si prezinte rapoartele, nu au nici macar o sala unde se poate face o conferinta de presa? asa bine sint finanti de consiliul judetean????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest