Bessenyei Gedő István este noul director al Trupei Harag György

17 ianuarie 2014 | 3 comentarii
Bessenyei Gedő István

Bessenyei Gedő István

Directorul artistic al Trupei Harag György, actorul Bessenyei István, din motive de sănătate, nu își mai asumă pe viitor atribuțiile directoriale.

Bessenyei István a preluat conducerea trupei de la fostul director, Keresztes Attila, pe 1 iulie 2012. „Mi-a făcut întotdeauna mare plăcere să lucrez cu această trupă, tocmai de aceea aș vrea să mă dedic mai mult atribuțiilor actoricești și regizorale. Simt că această lume alertă și problemele administrative din ce în ce mai complicate nu mai sunt compatibile cu starea mea de sănătate. Consider că am luat decizia optimă în momentul în care am hotărât să cedez aceste îndatoriri generației tinere, însă, firește, le voi sta oricând la dispoziție ori de câte ori vor solicita sfaturile și experiența mea.”, a declarat directorul demisionat.

Funcția va fi preluată de fiul acestuia, Bessenyei Gedő István, dramaturgul și coordonatorul biroului PR al Trupei Harag György, doctorand al Universității de Arte din Târgu Mureș. „Acord o importanță deosebită conservării tradițiilor noastre teatrale, vechi de 60 de ani, dar și introducerea unor noi tendințe teatrale contemporane în activitatea noastră și o comunicare mai eficientă cu publicul. Găsirea echilibrului consider că stă în faptul de a realiza spectacole în acord cu tendințele contemporane, în timp ce continuăm tradiția spectacolelor de revelion și tradiția spectacolului special de închidere de stagiune”, declară noul director artistic al trupei, specificând, de asemenea, că va conta mult pe activitatea și încurajarea membrilor onorifici ai trupei.

Etichete: , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (3)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

  1. sophia spune:

    Sa inteleg ca functia se mosteneste din tata in fiu?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest