Concurs de tăiat porci la Napkor. Sătmărenii s-au întors cu premii (FOTO)

19 ianuarie 2014 | 5 comentarii

Napkor 2014 (33)În orașul Napkor din Ungaria s-a desfășurat, sâmbătă, renumitul concurs internațional de tăiat porci, eveniment tradițional ajuns la a XIII-a ediție, în care se premiază talentul culinar în prepararea bunătăților din carne de porc.

Și în acest an au participat la concursul culinar echipaje din județul Satu Mare. Orașul Ardud a fost reprezentat de două echipe, au mai fost prezente echipele comunelor Viile Satu Mare și Căpleni și încă o echipă comună a GAL-urilor Sud-Vest Satu Mare și Zona Sătmarului.

Toate echipele înscrise în concurs s-au întrecut în prepararea specialităților culinare din porc, cum ar fi: cârnați, caltaboși, sângerete, toros, ciorbe la ceaun, costițe, tocănițe. Juriul a pus un aspect important pe prezentarea preparatelor culinare și pe diversele procedee ale tranșării porcului. Nu doar produsele culinare au intrat la jurizare. Vinul fiert și pălinca, pregătite de echipe, au fost degustate și punctate de un juriu specializat.

Manifestarea gastronomică a adunat un numeros public din Ungaria și România, organizatorii pregătind un program artistic.

Și de această dată, sătmărenii s-au întors cu premii de la concursul din Napkor. Premiile câștigate de echipajele din România au fost: echipa GAL-urilor Sud-Vest Satu Mare și Zona Sătmarului a câștigat premiul special al Camerei Agricole Naționale din Ungaria pentru toată activitatea desfășurată și premiul pentru Cea mai bună ciorbă la ceaun. Comuna Căpleni a luat titlul de Cel mai bun măcelar și locul III la Cel mai bun caltaboș, Viile Satu Mare a luat locul III la Cel mai bun cârnat, iar orașul Ardud a luat titlul pentru cea mai populară echipă.

Etichete: , , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (5)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. porcu taiat spune:

  da adi stef de ce no fo???? chiar nici o poza cu stefaneala???

 2. Porcul de serviciu' spune:

  Dik ma, s-a tinut evenimentul fara karaticianul sef???!!! Cum sa faci poze undeva si sa nu apara Mesia judetului si cravata lui galbena in imagini?! Tupeu jegos din partea aparatelor de fotografiat ca au avut nesimtirea sa se declanseze fara el! Doamne doar nu se intampla ceva si nu stim noi?!

 3. porcu taiat spune:

  da o venit de la viena ,ca asa am citit ca o f cu BRIGHI la viena?

 4. Porc de porc spune:

  Poate ca io fost frica sa nu-l confunde careva si sa-l friga…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest