Ultima actualizare: azi, 14:38

Locale

Dezbaterea Comisiei de Siguranță a Circulației municipiului Satu Mare. Vezi deciziile luate

comisia de siguranta a circulatiei (3)Primarul Dorel Coica a convocat joi, 16 ianuarie, membrii comisiei de siguranţă a circulaţiei. În cadrul ședinței, membrii comisiei au dezbătut următoarea ordine de zi:

1. Analiză privind documentaţia PUZ „Stabilirea traseului arterei majore de circulaţie între str. Diana şi intersecţia b-dul Unirii colţ cu str. A. Vlaicu” din municipiul Satu Mare

Comisia a acordat aviz nefavorabil.

2. Poliţia Locală a venit cu următoarele propuneri:

– Ca urmare a numeroaselor sesizări a participanţilor la trafic, poliţiştii locali au depistat şi sancţionat în repetate rânduri şoferii autobuzelor de transport persoane aparţinând SC Exclusiv LV SRL care opresc în zona indicatorului „Oprirea Interzisă” din P-ţa Romană. Din aceste motive se solicită desfiinţarea staţiei şi amplasarea acesteia într-o locaţie care să ofere condiţii civilizate şi sigure de transport.

Comisia a hotărât că momentan locaţia rămâne neschimbată.

– Analiza instituirii de sensuri unice în Cartierul Micro 14, pe Aleea Neajlov, Aleea Jiului şi Aleea Târnavei sau amenajarea unor locuri de parcare, parţial pe trotuar pe aleile amintite mai sus.

Comisia va studia circulaţia întregului cartier.

3. Locatarii blocurilor nr. 1, 3, 5, 7 din P-ţa 25 Octombrie solicită interzicerea parcării autovehiculelor pe trotuar, prin montarea unor stâlpişori, în dreptul trecerii de pietoni din zonă.

Comisa acordă aviz favorabil.

4. Solicitare privind posibilitatea instalării unui semafor la trecerea de pietoni de la intersecţia străzii Basarabia cu b-dul O. Goga.

Comisia consideră că nu este oportună montarea unui semafor în locaţia solicitată;

5. City Hotel Satu Mare  situat pe b-dul Vasile Lucaciu nr.42 solicită instituirea opririi interzise în faţa hotelului  deoarece întâmpină greutăţi în buna desfăşurare a activităţilor legate de funcţionarea şi aprovizionarea hotelului.

Comisia acordă aviz nefavorabil.

La punctual Diverse, s-a propus realizarea unei treceri de pietoni pe str. Eroilor în apropierea staţiei de autobus – staţiei de taxi. Comisia a dat aviz nefavorabil.

2 comentarii

  1. Pop Ioan Răspunde

    Politia locala ar trebui sa observe si masinile parcate in statii de autobuz,concret str Iuliu Maniu,mai ales seara,cind clientii pizzeriilor si mallului nu mai au loc de parcare intr-o raza de 20-25 metri (pitipoancele si duduile nu pot merge pe jos o distanta mai mare).Ar mai trbui verificat pe ce baza patronii de la Al Capone si bistro Lisa si-au rezervat spatiul din fata cladirilor exclusiv clientilor lor,spatiu apartinind domeniului public? Platesc ceva chirie orasului sau numai asa de “muschii lor”.Ca daca parchezi acolo , iti ridica sau rup stergatoarele de parbriz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.