Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Incendiu violent la o fabrică din Ardud. Pagubele depăşesc un milion lei

pompieri_incendiuInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,SOMEŞ” al judeţului Satu Mare, a fost anunţat, în noaptea de luni spre marţi, la ora 23.27, despre izbucnirea unui incendiu la  hala de producţie aparţinând de  S.C. UNIVERSAL SRL, în oraşul Ardud, str. Gării, nr.2.

           La faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Satu Mare, cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, sub comanda plt.adj Borbely Ştefan, Cpt. Pop Ioan. Ajunşi la faţa locului la ora 23.47, au constatat că incendiul se manifesta cu violenţă datorită vântului puternic la întreaga hală de producţie şi bunurile din interiorul acesteie pe o suprafaţă de aproximativ 1500 m.p., cu posibilităţi de propagare la halele învecinate şi la depozitul de cherestea.

          Având în vederea amploarea incendiului, Inspectorul Şef Col. Dan Gheorghe  a trimis în sprijin o autospecială de stingere de la Detaşamentul de Pompieri Satu Mare, o autospecială de la SVSU Ardud şi grupa operativă a inspectoratului condusă de Cpt. Cordiş Cristian.

          La fata locului s-a deplasat Împuternicit  Inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Someş” al judetului Satu Mare, Col. Dan Gheorghe care a preluat comanda interventiei.

          Incendiul a fost  lichidat la ora 03.27.

          Au ars: acoperişul halei acoperit cu ondulină bituminoasă pe o suprafaţă de aproximativ 2000 m.p., materialul lemons (subansamble şi produse finite), aproximativ 700 scaune, 400 m.p. tapiterie, 1000m.p. vinilin, 300 m.p. piele, 4 m.c. burete, 15 m.c. scândură şi 60 litri lac.  

            S-au degradat :  utilaje de prelucrare a lemnului (freze, ferăstru circular, etc.), utilaje pentru tapiţat, utilaje pentru finisat, cabină pulverizare lac, utilaje pentru fabricat geamuri termopan, 1 ifron, 1 bobkat, instalaţia de exhaustare şi scheletul metallic al acoperişului.

            Cauza incendiului: scânteie mecanică la instalaţia de exhaustare.

            Valoarea pagubelor materiale se ridica la suma de aproximativ 1.100.000 lei.

            Prin interventia promta a pompierilor s-a reusit salvarea cladirilor invecinate, birouri şi depozitul de cherestea în valoare de aproximativ 900.000 lei.

 

Sursa : ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.