Ultima actualizare: azi, 16:37

Locale

O treime din populaţia judeţului a apelat la serviciile Spitalului Judeţean, în 2013

spitalul-judetean-satu-mare,-bilant-(3)Mai bine de o treime din populaţia judeţului Satu Mare a apelat, în 2013, la serviciile Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, a anunţat astăzi, conducerea unităţii, la prezentarea bilanţului.

Conform datelor prezentate, SJU a avut anul trecut 38.643 de externări, fiind efectuate peste 140.000 de consulturi în ambulatoriu şi peste 60.000 în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe. Conducerea spitalului a precizat că 36% din populaţia judeţului a apelat la servicii medicale, din care 12% la serviciile spitalicești și 24% la ambulatoriu.

Obiectivele stabilite pentru anul trecut au fost realizate în proporție de 50%. 11 proiecte au fost îndeplinite în totalitate, șase sunt în curs de implementare și cinci proiecte au fost reportate pentru acest an.

Directorul medical Paula Mare a anunțat că au fost trimise la Ministerul Sănătăţii documentele pentru înfiinţarea unui salon de reumatologie, în prezent fiind foarte mulți sătmăreni care sunt nevoiți să se deplaseze în Cluj pentru tratament. În prima fază se va pune accent pe administrarea medicamentației ce poate fi făcută doar în spital, urmând să se achiziționeze și aparatură de specialitate și să se amenajeze o secție de recuperare la Tășnad. Noul salon va fi în actuala secție de Interne și va avea 10 paturi. Există deja un medic care are această specializare iar după terminarea rezidențiatului un alt medic sătmărean se va întoarce acasă.

Managerul Erica Venemozer a declarat că deja s-au început lucrările la corpul secţiei de interne de la Spitalul vechi închis din cauza condiţiilor improprii. Termenul de finalizare este stabilit în luna aprilie dar se încearcă urgentarea lucrării. La Spitalul Vechi mai sunt urgente şi alte lucrări, cum ar fi renovarea grupurilor sanitare. Conducerea spitalului şi a Consiliului Judeţean are în vedere modernizarea întregii clădiri a Spitalului Vechi.

Vicepreşedintele Mircea Govor a transmis că sănătatea este cel mai important domeniu al Consiliului Judeţean şi că alături de preşedintele Adrian Ştef şi-a propus ca până la sfârşitul acestui an să schimbe faţa Spitalului Judeţean I şi Spitalului Judeţean II (Spitalului Vechi).

Priorităţi SJU pentru 2014 în ce priveşte infrastructura:

  1. Eficientizarea termică și energetică locația I, str. Prahovei, nr.1
  2. Eficientizarea termică și energetică, locația II, P-ța Eroii Revoluției
  3. Supraetajare și recompartimentare corp Ambulatoriu, loc.I în vederea extinderii ATI
  4. Supraetajare grup gospodăresc în vederea extinderii Secţiei de Chirurgie Generală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.