Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Primăria a semnat contractul de modernizare a străzilor din zona Lazarului

modernizare strazi pamant Satu MareLa data de 30 ianuarie 2014, municipiul Satu Mare, în calitate de beneficiar şi S.C. Drum Construct S.R.L, în calitate de executant, au semnat contractul de lucrări pentru proiectul intitulat Decongestionarea traficului din zona centrală a municipiului Satu Mare prin reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii urbane între pasajul peste calea ferată, platforma industrială pentru accesarea centurii de ocolire nordică, în valoare de 11.995.919,00 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 2.879.020,56 lei.

Scopul proiectului este creşterea calităţii vieţii, crearea de noi locuri de muncă prin reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor urbane, cu impact asupra dezvoltării de ansamblu a municipiului Satu Mare cât şi a zonei înconjurătoare.

În cadrul proiectului vor fi reabilitate şi modernizate 6 străzi din municipiul Satu Mare (Axente Sever, Barbu Lăutaru, Emil Racoviţă, Lazarului, Panait Istrati, Teilor), ceea ce presupune realizarea părţii carosabile, a trotuarelor şi a zonelor verzi, modernizarea reţelelor de apă potabilă şi canalizare, realizarea reţelei de apă pluvială şi a canalelor tehnice, a semnalizării rutiere şi staţiilor de autobuz. Toate acestea vor conduce la creşterea gradului de siguranţă în circulaţie şi îmbunătăţirea factorilor de mediu, creşterea volumului şi calităţii transportului, satisfacerea mai bună a nevoilor de deplasare a cetăţenilor, accesul mai rapid la serviciile medicale, de învăţământ, administrative, crearea de condiţii optime de desfăşurare a activităţii a operatorilor de transport regional şi local şi creşterea gradului de accesibilitate al platformei industriale active.

Valoarea totală a proiectului este de 23.953.276,03 lei, din care 18.545.112,20 lei reprezintă valoarea totală eligibilă, iar contribuţia financiară a Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională este de 14.900.997,65 lei. Din bugetul naţional urmează să fie alocaţi 3.273.212,31 lei, iar 370.902,24 lei reprezintă cofinanţarea eligibilă a Municipiului Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.