Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Riposta PDL la „exotica” Laura Bota: Cu excepția câtorva rătăciți și fripturiști, noi suntem tot aici

Claudiu Ardelean, Petre Mureșan

Claudiu Ardelean, Petre Mureșan

Conducerea PDL Satu Mare a transmis astăzi un comunicat de presă referitor la declaraţiile preşedintei PMP Satu Mare, Laura Bota, care a anunţat că peste 1.500 de membri democrat liberali au trecut la Mişcarea Populară. Redăm în continuare comunicatul.

Comunicat de presă

Minciuna, dezinformarea si calomnia, sunt armele doamnei  Laura Bota, preşedintele PMP Satu Mare

Liderul filialei Satu Mare a încă neînregistratului partid Mișcarea Populară, Laura Bota, a găsit cu cale să se producă din nou într-o conferință de presă menită să preamărească  realizările locale ale partidulețului domniei-sale, în spiritul deja tradiționalei adversități față de formațiunea politică pe care a părăsit-o, Partidul Democrat Liberal.

În loc să se lupte cu puterea, așa cum i-ar sta bine unui reprezentant al opoziției declarate, exotica doamnă se războiește cu cei care s-au străduit, e drept, fără succes, s-o învețe abecedarul politicii.

Aceasta ar fi un păcat mult mai mic în raport cu aberațiile și minciunile pe care le debitează de când a parvenit în prea înalta (pentru ea) funcție. După ultimele ei alegații, așa cum rezultă din relatările mediei locale, vreo 1500 de membri ai PDL și-au găsit refugiul și fericirea in rândurile PMP. Așa, pur  și simplu, fără să spună măcar: ”Adio!” fostului lor partid. Astfel încât cei care ar mai fi rămas n-au decât o singură soluție: să predea cheile sediului și să se retragă în munți.

Enormitatea enunțurilor marii căpetenii ar trebui să ne scutească de oboseala unor dezmințiri, pe care le pronunțăm totuși, măcar pentru  ca adversarii noștri să nu jubileze degeaba. Nu, cu excepția câtorva rătăciți și fripturiști, noi suntem tot aici și facem ceea ce trebuie, adică opoziție la actuala putere, pe care alții n-o fac decât strict declarativ. Laura Bota mai are de așteptat până ce totalul filialei sale va atinge măcar câteva zeci de membri, nu mii, așa cum visează dumneaei.

Departamentul de comunicare al PDL Satu Mare

23 comentarii

  1. Kalaman Răspunde

    Imi place cand se bate opozitia intre ea :)))

    • unul Răspunde

      Cum adica” intre ea” analfabetule? Poate intre bucile tale usl-as pupincurist! Ce-ti poate placea? Sau iti place cum conduce usl judetul si tara? Daca e asa inseamna ca esti tu un fripturist ,care te alimentezi de la ugerul usl! RUSINE! JOS usl!

  2. sorin Răspunde

    Atat domnu Muresan cat si Ardelean isi arata adevarata fata.

    • unul Răspunde

      Da sunt doi oameni simpatici! S-au vrei sa ma convingi ca :stef,govor,coi-ca, cehi sunt mai simpatici,(la fata la care te referi)?

  3. cosmin Răspunde

    Ma intreb cum poti sa mai iesi in conferinte de presa si sa da-i comunicate cand in tot partidu o mai ramas 5 persoane? Mergeti si ascundeti-va ca va faceti de ras.

    • flacara violeta Răspunde

      Cosmine,Cosmine,tare ti-ar place tie sa fie asa! Eu stiu (si vei vedea)ca PDL ,o sa fie locomotiva viitoarei aliante de CENTRU-DREAPTA din Romania! Se vede cu ochiul liber ca actuala alianta usl este pe tobogan,iar PDL+ celelalte partide (mici deocamdata)+udmr vor prelua putera! Si foarte bine(mai putin vis-a-vis de udmr,dar matematic nu poti).PDL a fost si v-a ramane un PARTID PUTERNIC! JOS usl!

  4. Petre Răspunde

    Ia c articol am găsit

    Şpagă în valută şi în vile pentru procurori

    Numitul Govor Mircea Vasile a fost cercetat pe parcursul ultimilor 10-15 ani pentru mai multe fapte penale grave, soldate cu prejudicii mari, dar a scăpat datorită relaţiilor sale apropiate cu şefii locali din Poliţie şi Parchet, precum şi cu unii lideri politici din Bucureşti. Astfel, în jurul anului 2000, numitul Govor Mircea Vasile a fost cercetat pentru evaziune fiscală cu alcool în valoare de 341 miliarde lei vechi, comisă cu firmele sale SC Govor SRL, SC Răzvi SRL şi SC Roxalcom SRL, dar a reuşit să scape cu sprijinul şefului de atunci al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, colonelul Molnar Alexandru, şi al procurorului Costinaş Vasile de la Parchetul Satu Mare, actualmente procuror în Inspecţia Judiciară a CSM, convingându-l pe cumnatul său Chivari Gheorghe, administrator formal la firmele respective, să-şi asume responsabilitatea penală. Era de notorietate că numitul Govor Mircea Vasile îl susţinea cu bani pe colonelul Molnar Alexandru, cu care-şi petrecea concediile, revelioanele, onomasticile şi alte sărbători. Pe procurorul Costinaş Vasile numitul Govor Mircea Vasile l-a ajutat ulterior, cu o echipă de constructori, să-şi construiască o vilă în localitatea Vetiş, în apropierea municipiului Satu Mare.
    În perioada 2005-2008, numitul Govor Mircea Vasile a fost anchetat de Serviciul teritorial Oradea al DNA pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor publice, întrucât, în calitate de patron al clubului de fotbal FC Olimpia Satu Mare, a folosit în alte scopuri suma de 12,5 miliarde lei vechi din fondurile alocate clubului de fotbal de către Consiliul Judeţean Satu Mare în anii 2003, 2004 si 2005. Procurorul şef Moldovan Ioan de la Serviciul teritorial Oradea al DNA a început urmărirea penală împotriva sa şi a intenţionat să dispună arestarea sa preventivă. Prin intermediul prietenului său Vlas Mirel, patronul firmei SC Tehnic Asist SRL Botoşani, pe care a sprijint-o să obţină contracte substanţiale cu Consiliul Judeţean şi cu Consiliul Local Satu Mare, numitul Govor Mircea Vasile a intrat în contact cu avocatul Şuhan Gheorghe, fost procuror general adjunct al Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA), anterior procuror general al Parchetului de pe langă Curtea de Apel Iaşi (în aria de competenţă teritorială a căruia se afla şi judeţul Botoşani). Avocatul Şuhan Gheorghe a intervenit la fostul său subaltern Burlacu Ion, la data respectivă, procuror inspector în cadrul DNA, care l-a convins pe procurorul şef Ioan Moldovan să nu mai ia măsura arestării preventive.
    Pentru această intervenţie salvatoare, numitul Govor Mircea Vasile a afirmat ca ar fi dat avocatului Şuhan Gheorghe şi procurorului Burlacu Ion suma de 150 000 euro care i-a fost împrumutată de patronal SC Tehnic Asist SRL Botoşani, Vlas Mirel. Predarea banilor a avut loc într-un restaurant din Cluj Napoca (cel mai probabil în restaurantul hotelului Rimini, actualmente Granada) unde au avut loc şi discuţiile iniţiale.
    Ulterior, procurorul şef Moldovan Ioan s-a pensionat, iar în cauză a fost dispusă scoaterea de sub urmărire penală a numitului Govor Mircea Vasile de către următorul procuror şef al Serviciului teritorial Oradea al DNA, Marius Iancu, cu care Govor Mircea Vasile se afla şi se află în relaţii foarte apropiate, fapt care poate fi confirmat de Serviciul Român de Informaţii, care i-a monitorizat atât pe teritoriul României cât şi pe teritoriul Ungariei.
    Numitul Govor Mircea Vasile l-a ajutat şi pe procurorul şef Iancu Marius să-şi construiască o vilă în municipiul Satu Mare, pe un teren oferit de firma SC Florisal SA, cu al cărei patron, Puşcaş Vasile, Govor Mircea Vasile este vecin şi se află în relaţii apropiate, ajutându-l în ultimii ani să câştige licitaţiile pentru salubrizare, dezăpezire şi ecologizare în municipiul şi în judeţul Satu Mare. Deşi favorizarea SC Florisal SA, precum şi a SC Tehnic Asist SRL Botoşani, sunt de notorietate în Satu Mare , Serviciul teritorial al DNA nu a interprins cercetări împotriva numitului Govor Mircea Vasile şi a patronilor acestor firme, suspectaţi de evaziune fiscală şi de fapte de corupţie. SC Tehnic Asist SRL Botoşani a fost favorizată să câştige în ultimii ani contractele de asfaltare mai importante din judeţul Satu Mare. În cursul anului 2012, Consiliul Judeţean Satu Mare i-a atribuit firmei SC Tehnic Asist SRL, fără licitatii, pe bază de comandă şi angajament de plată, contracte de asfaltare în valoare de 4 milioane de de euro, pentru care există indicii că vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Govor Mircea Vasile, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ştef Adrian, au negociat un comision de 25%, adică un milion de euro.

    Potlogării în serie ale şefilor Consiliului Judeţean

    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Govor Mircea Vasile, este actualmente verificat de Agenţia Naţională de Integritate pentru încălcarea regimului incompatibilităţilor şi conflictelor de interese în lucrarea nr. 8717/G/II/21.02.2013. Totodată, susnumitul a declarat în mod fals că are studii superioare, respectiv că este licenţiat în inginerie alimentară, deşi nu a urmat cursurile vreunei instituţii de învaţământ superior şi nu a susţinut examene în acest sens, obţinând diploma de licenţă în mod fraudulos, contra cost. În ultima perioadă, profitând de funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, susnumitul şi-a angajat mai multe rude apropiate în aparatul Consiliului Judeţean sau în instituţii subordonate acestuia, respective doi cumnaţi în aparatul Consiliului Judeţean, o soră, un văr şi soţia unui văr la Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, o altă soră director comercial la SC Apaserv SA (operatorul de apă şi canal al judeţului Satu Mare) iar nora jurisconsult la Spitalul Judeţean. De asemenea, susnumitul şi-a angajat una din amante secretară, iar ulterior a promovat-o şef serviciu în Consiliul Judeţean, după care a intenţionat să-i creeze un post de director, dar s-a desistat după apariţia unor dezvăluiri în presă. La fel, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Stef Adrian, şi-a promovat amanta director în cadrul acestei instituţii. Precum în cazul primarului municipiului Baia Mare, Chereches Cătălin, preşedintele Ştef Adrian şi vicepreşedintele Govor Mircea Vasile au favorizat în ultimii ani unele ziare şi televiziuni locale, îndeosebi ziarul Gazeta de Nord Vest si postul de televiziune Nord Vest TV (patronate şi conduse de fiul numitului Govor Mircea Vasile, Govor Răzvan Mircea) şi postul de televiziune TV1 Samtel (patronat şi condus de un prieten al numitului Ştef Adrian), prin achitarea de sume de ordinul sutelor de mii de lei (RON), pentru publicitate, fără licitaţii publice. Este de notorietate că preşedintele Ştef Adrian a favorizat şi grupul de firme Folda Security, care asigură servicii de pază la sediul Consiliului Judeţean şi la alte instituţii subordonate acestuia (Directia pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Spitalul Judetean, ş.a.) şi la care a fost asociat majoritar până recent, cand s-a retras formal. Profitând de funcţii, vicepreşedintele Govor Mircea Vasile şi preşedintele Ştef Adrian şi-au decontat în mod abuziv şi fictiv, în ultimii ani, din banii Consiliului Judeţean o serie de deplasări efectuate la Bucureşti, la întruniri politice ale PSD, PNL sau USL, precum şi la clinici din străinătate (Austria, Germania). Susnumiţii au efectuat ultima lor deplasare decontată abuziv şi fictiv la o clinică medicală din Viena în primăvara acestui a

    • satmarean Răspunde

      Mare parte din cele relatate mai sus sunt cunoscute ,dar neoficial prin judet.Oare daca faptele relatate cu atata lux de amanunte,sunt cunoscute si de DNA,ce se asteapta? Eu ca platitor de taxe si impozite,NU mai sunt deacord ca cei incriminati mai sus sa mai poata directiona banii(si ai mei) Trebuie suspendati din functii si anchetati!

  5. cristi Răspunde

    Cei mai mari ftipturisti sint chiar cei doi !!!

  6. Erdei Dorel Răspunde

    Daca bine am citit, cred ca esenta mesajului a fost…”Scopul nostru nu este să intrăm în conflict cu nimeni, mai ales cu partidele de pe palierul dreptei fiind conştienţi că fără unificarea dreptei nici unul dintre noi nu va avea rezultatul dorit.” Sau nu?

  7. satmarean Răspunde

    Eu ca cetatean neutru,ma intristez cand vad ca partidele din opozitie(chiar si la SM),in loc sa se aseze la masa tratativelor,sa negocieze civilizat, sa nu se atace,sa se organizeze pentru a castiga puterea ,ei se ataca intre ei,se scuipa si asteapta ca opinia publica sa-i simpatizeze si sa-i si voteze! Gresita strategie,eu unul am votat usl, dar doresc o schimbare totala la SM,deoarece (chiar si neutru fiind)usl m-a dezamagit! Sunt un om DERUTAT,sau cum spunea un personaj:EU CU CINE VOTEZ?

  8. invincibilul Răspunde

    Am citit comunicatul de presa al acestui parid jalinic care a ajuns PDL .Dincolo de frustrarea pe care o afiseaza ostentativ ,prin trepadusi care stiu sa scuipe si sa injure ,se observam cu compasiunea neputinta de a incropi o riposta credibila .Bietii slujbasi ai PDL LUI care a mai ramas la SM vorbesc despre moralitate dar si despre uscaturile lor .Degringolada din PDL este explicabila .Baietii astia nu inteleg ce au facut in politica in ultima vreme ,pt a atrage oprobiu chiar propriilor mebrii.Politica tradarii al fugii banditesti ,a abandonarii propriei guvernari si principalele cauze ele exodului masiv din acest partid tot mai subtiat in toate filialele din tara .Ca efect al calitatii politice miselesti a fost posbila aparitia PMP unde mii de oameni simpatizanti ai dreptei au decis sa se delimiteze de actualul PDL. Ceea ce este dramatic ,este faptul ca slujbasii ramasii in acest partid sunt incapabili sa intelega realitatea cruda.Faptul ca cei care parasesc partidul din ratiuni de delimitare fata de o politica miseleasca promovata de actuala conducere centrala a PDL ,sunt numiti fripturisti sau amatori ,dovedeste ca oamenii astia nu au inteles absolut nimic din ce li se intampla .

  9. Shrek Răspunde

    Se vorbeste prin “Sat” cum ca marele deputat Petric ar fi batut palma cu Mussolini de Mehedinti (Dottore COica), stie cineva ceva?

  10. justitiar Răspunde

    Coica se foloseste de proasta BOTA sa atace opozitia,ca el nu e in stare, impiedicind prin asta o asa zisa unificare a dreptei macar la nivel local.Dar aceasta unificare chiar daca va avea loc, va fi facuta fara “prostituata politica” BOTA.

  11. matei Răspunde

    Macar si Bota va avea inca-n o plingere penala nu numai barbat-su, la care sper ca nu se va da din nou NUP-neinceperea urmaririi penale-ca si-n cazul santajului ei pentru obtinerea cabinetelor medicale.

  12. Ioan Damian Răspunde

    PETRE OPRESTETE DIN PROSTIE SI FII OMUL GALANT PE CARE L-AM CUNOSCUT.IN PRIVINTA MEMBRILOR FII SIGUR CA LA ACEASTA OARA NUMERIC SINTEM MAI MULTI CA VOI SI IN CONTINUA CRESTERE……….

  13. Ioan Damian Răspunde

    PETRE OPRESTETE DIN PROSTIE SI FII OMUL GALANT PE CARE L-AM CUNOSCUT.IN PRIVINTA MEMBRILOR FII SIGUR CA LA ACEASTA OARA NUMERIC SINTEM MAI MULTI CA VOI SI IN CONTINUA CRESTERE……….

  14. Andrei Sabou Răspunde

    Daca acest text este un comunicat oficial al pdl SATU mare, atunci nu mai înțeleg nimic despre profesionistului de care ar trebui sa dea dovada. Este un text mediocru si facut de cineva total nepregătit pt ceva ce ar cere demnitate si pragmatism.

  15. Andrei Sabou Răspunde

    Daca acest text este un comunicat oficial al pdl SATU mare, atunci nu mai înțeleg nimic despre profesionistului de care ar trebui sa dea dovada. Este un text mediocru si facut de cineva total nepregătit pt ceva ce ar cere demnitate si pragmatism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.