Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Secţia de Interne de la Spitalul Vechi, închisă din cauza condiţiilor improprii (FOTO)

sectie-interne-spitalul-judetean-satu-mare-(8)Secţia de Interne de la Spitalul Vechi a fost închisă astăzi de către conducerea DSP Satu Mare în urma unei anchete desfăşurată la ordinul Ministerului Sănătăţii. Totul s-a întâmplat după ce în presă au apărut fotografii condiţiile în care sunt ţinuţi pacienţii.

Ministerul Sănătăţii a dispus efectuarea unui control, fiind alcătuită o comisie formată din reprezentanţi ai DSP, Consiliului Judeţean şi Spitalului Judeţean.

Concluzia controlului a fost făcut public de directorul DSP Satu Mare, Dorina Dragoş Guran.

Pentru corpul B a secţiei de interne se va emite un act de suspendare al activităţii pentru efectuarea lucrărilor de igienizare şi reabilitare a secţiei, lucrări care vor începe în zilele următoare. Acest act de suspendare va fi emis începând cu ziua de astăzi, iar pacienţii care în momentul acesta sunt internaţi la nivelul acestei structuri vor fi mutaţi în corpul A al secţiei de Interne. Ministerul Sănătăţii, în urma articolelor în presă, a solicitat DSP să constituie o comisie“, a declarat Guran.

Cei 20 de pacienţi din cele şase saloane urmează să fie transferaţi pe alte secţii sau externaţi dacă este posibil.

Ce spune managerul Adrian Marc

Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Adrian Marc, a afirmat că modernizarea Secției de Interne era în plan, însă nu era prioritară, investițiile fiind orientate spre alte secții.

Nu sunt medic, dar o spun cu toată răspunderea: nu am considerat, ca şi specific cazuistic, ca fiind cu aceeaşi amprentă de urgenţă, nu că nu este important, că mor oameni şi aici. Dar în momentul în care medicul şef de la ORL mi-a spus că trebuie să resusciteze copii pentru că n-au avut aici Terapie Intensivă am spus că pleacă ORL-ul şi Cardiologia, erau secţii aici ca de război, de spital de campanie”, a spune acesta.

Marc a recunoscut că Spitalul Vechi se află în stare de degradare de foarte multă vreme, afirmând că s-au făcut renovări în limita bugetului disponibil.

Totodată, el a anunţat că se va efectua un control şi la nivelul Spitalului, deoarece pacienţii respectivi nu trebuiau să fie în acele saloanele întrucât existau paturi libere în corpul A.

“Nu trebuie oamenii să stea în aceste condiţii, nici nu trebuiau să stea. Nu am înţeles de ce în data de 4 şi 5 ianuarie, când existau suficiente paturi libere pe aripa reabilitată erau 9 paturi libere. De ce au trebuit să mute oameni aici? Noi am demarat anchetă medicală în acest sens şi vrem să aflăm motivele. Această secţie trebuia să fie o secție supapă în cazuri extreme, dacă venea un număr mare de pacienţi de sărbători, lucru care s-a întâmplat, dar n-a fost aşa o avalanşă încât să justifice aducerea acestor pacienţi aici“, a mai spus acesta.

 

26 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    iarăşi are o sursă de făcut bani, d-nul meneger Marc.

  2. satmarean Răspunde

    Rusine!

  3. voicu Răspunde

    Se baga bani in caini maidanezi, buserici fara numar, concerte si mitinguri de zeci de mii de euro, in florisal etc… iar in spitale se moare cu zile si ne mananca sobolanii. Cred ca poporul asta se afla demult pe drumul gresit prin toleranta afisata fata de cei responsabili care ar trebui internati fortat in sectiile de boli mintale!!!!!! STRIGATOR LA CER….

  4. caso Răspunde

    ce sa mai zicem.
    Asteptam declaratii de presa din partea sefilor.(stef-coica).
    spitalu vechi si politlinica mostenita de Csehi stagneaza
    AAA, nu sunt bani.

  5. raudetot Răspunde

    Parerea mea este ca trebuie pedepsit cel care de ani buni a permis degradarea acestor sectii. Pentru repararea si igienizarea sectiilor, anual ar trebui fonduri. Nu sunt, cereti de la pacienti cate 10 lei si veti vedea ca in scurt timp sectiile vor fi locuibile. Pacientii dau bani, dar unde sunt acestia? Si mie mi se pare o rusine sa tii omul in grajd. Spital inseamna si igiena. Cine trebuia sa inspecteze aceste lucruri le-a notat undeva sau totul straluceste ca steluta de Craciun?

    • Dorel Coica Răspunde

      Acum nu apare domnul Stef sa taie panglica??? Este evident ca nu este capabil Consiliul Judetean sa gestioneze Spitalele

    • Dan Răspunde

      pt igienizare au fost materiale dar angajatii numai igienizare nu fac, la nici o sectie din spitalul vechi

  6. satmarean Răspunde

    Si felicitari doamnei doctor care a avut curajul sa deschida gura 🙂

  7. marele maestru international Răspunde

    si liderei pmp care mediatiza cazul in comparatie cu alesii patriei

  8. moscraciun Răspunde

    da mergeti si la neurologie sa vedeti acolo horror!!!!

  9. profesorul adrian stef Răspunde

    miine il dau afara pe MARC ADRIAN si poimine imi dau DEMISIA,VA PROMIT,imi pare rau ca v-am mintit .,AL VOSTRU ADI STEF FOST PRESEDINTE CONSILIU JUDETEAN SATU MARE.

  10. Benedek Attila Răspunde

    PAREREAMEA SA FIE RUSINE LA PRIMARIE SATU MARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  11. cococoita Răspunde

    Io cred că Coica ăsta o mâncat ceva stricat ceva de sărbători. Cel puțin în 2014 numa prostii a spus. Am crezut că-i om serios dar nu-i decât un oltean penibil. Eu unul m-am săturat de scamatoriile astea ieftine. Și nu numai eu!

  12. Benedek Attila Răspunde

    Irene Pridal KOSZONOM SZEPEN HOGY VAN EBEN A VAROSBAN EGY IGASAGOS EMBER IS

  13. Daniel Răspunde

    Mai Adreane :), baiat gigel, cum trecusi tu la liberali sa ajungi mare manager de spital, scolit la Timisoara, om cu carte, ai ajuns sa ai salar baban, insa un spital vai vai, asa sa mai iasa cu rima. Insa Adreane, in alte locuri pt chestii de astea, se lasa cu demisii, stim ca tu nu ai CARACTER, dar incerc si eu ce sa spun. Cum incerc sa intreb daca pare nu se dadeau o gramada de bani la Tehnic Asist pt asfaltari, adica pt nimic de fapt, ca mare lucru nu au facut, oare se gaseau niste bani amarati sa se faca modernizari in sectiile alea amarate unde stau oameni amarati? Adreane, puneti blonda de sotie la treaba acolo la Consiliul Judetean, sa faca proiecte europene pt spital, ca daca nu ii zic de amanta ta Mihaela M. ,,dragostea mea,, divortata de popa, mare amatoare mai nou de cluburi de fitze 🙂

    • Dr.Mengele Răspunde

      Tare asta,prietene! Daca mai e nevoie de alte dovezi si informatii legate de acest personaj sinistru, ajuns si mentinut intr-o functie care-l depaseste maxim, se mai gasesc pe ici pe colo! Apar ele, toate la vremea lor!

  14. nucoi Răspunde

    Sari mă Coica, aruncă fumigene, numai să nu se vadă totala ta lipsă de competență.
    Lucrez la Primărie de mulți ani dar așa o varză nu a fost niciodată!
    Omul ăsta habar nu are de nimic, tot timpul zice: “se rezolvă!” dar numai el știe ce rezolvă!

  15. gafa Răspunde

    sa dus Csehi, LA REVEDERE investitii. ADIO, ADIO,.

  16. Adriano Sandor Răspunde

    undei guvernul ponta acum

  17. Maria Eric Monica Răspunde

    Iar parerea mea e ca ar trebui sa inveti romaneste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.