Ultima actualizare: azi, 13:08

Locale

Taxele comercianţilor din pieţe au fost majorate cu 60%

consiliu-local-(31)Consiliul Local al municipiului Satu Mare a adoptat în şedinţa de astăzi o hotărâre care prevede majorarea taxelor practicate comercianţilor din pieţe cu aproximativ 60%.

Aproximativ 20 de vânzători din piaţă s-au prezentat la şedinţă pentru a-şi exprima nemulţumirea cu privire la noile taxe.

Directorul Administrației Domeniului Public, Cristian Bozai Vodă, le-a explicat că ultima majorare a tarifelor a avut loc în urmă cu 6 ani și că de atunci prețurile utilităților a crescut foarte mult, astfel că din banii încasați nu se pot face modernizări.

Primarul Dorel Coica le-a explicat nemulţumiţilor că este necesară această majorare pentru modernizări deoarece pieţele riscă să fie închise de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a garantat că banii din aceste taxe vor fi folosiţi exclusiv pentru modernizarea pieţelor.

Astfel, va începe reabilitarea Pieței Someș, a pieței Mici, piața din Micro 17 se va muta într-un loc mai bun iar în Piața nr. 1 vor fi înlocuite tarabele.

Totodată, primarul le-a promis că-i va vizita în pieţe pentru a le afla problemele iar directorul ADP are misiunea de la rezolva. 

6 comentarii

  1. Georgeta Glodan Răspunde

    majorare de 60%, care inseamna 40 E/mp inchiriat, iar conditiile sunt dupa cum stie toata lumea,care a ajuns sa faca o data cumparaturi de acolo inexistente, am ajuns sa fie mai mare taxa pe mp decat in centru unde totusi conditiile si vadul comercial nici nu se pot compara cu cele din Piata Somes

  2. Aurel Mare Răspunde

    Eu sunt curios de unde va plăti un producător pt masa un tarif de aproximativ 1800 ron plus in fiecare zi bilet de 8 ron. Asta înseamnă 4000-4200 de ron pe an. Egal cu 8-8,5 tone de varza sau 3,5-4 tone de cartofi.
    Deci concluzia este ca USL si guvernul Ponta este in favoarea agriculturi si a producătorilor.

    • Matematica bato vina Răspunde

      40 euro = 180 lei. 30 zile x 8 lei/zi = 240de lei. Deci 420 lei NU 4200. O mica mare diferență. În rest nu știu dacă 420 de lei e mult sau puțin pe luna.

      • Aurel Răspunde

        Eu am calculat pe an suma.Pt ca un producator nu numai o luna are nevoie de masa in piata. Da, sunt comercianti care cumpara marfa de la piata en gros de pe str.Magnoliei si au nevoie de masa doar cateva zile pe luna.

  3. Georgeta Glodan Răspunde

    o rectificare, m-am documentat si taxa e acum de 33E/mp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.