Ultima actualizare: ieri, 20:44

Totul despre sex

Alte infecții

infectii fetiteNu doar femeile mature sufera scurgeri vaginale sau usturimi. Desi, mai rar acestea pot aparea si in anii de pubertate. Scurgerile vaginale la fete mai mari sunt uneori cauzate de o igiena deficitara sau de afte.  Pot fi provocate si de infectiile cu alte organisme care se gasesc cel mai adesea in apropierea anusului. De vina este adesea faptul ca se sterg dinapoi inainte. De aceea toate fetele ar trebui invatate de la inceput sa se stearga intotdeauna din fata spre spate. Acest lucru poate impiedica si aparitia infectiilor tractului urinar (ITU).

Uneori la fetele mici, o infectie vaginala poate fi provocata de prezenta in vagin a unui obiect care nu ar trebui sa fie acolo. Nu e chiar atat de ciudat pe cat pare. Uneori, o inflamatie la nivelul vulvei se poate datora iritarii de la diferite substante cum ar fi sapunurile parfumate, spuma de baie sau reziduu de la detergenti biologici ori balsamuri pentru rufe. Daca stii ca fetita ta este mai sensibila, spala-i intotdeauna hainele cu detergenti biologici, iar daca vrei neaparat sa folosesti balsam, asigura-te ca este o marca potrivita pentru pielea ei sensibila.

Este o realitate trista, dar uneori inflamatiile sau scurgerile vaginale pot fi semnul unui abuz sexual, asadar este important sa nu fie niciodata ignorate. Mai ales daca este vorba de o problema recurenta.

Din cauza proximitatii dintre uretra, vagin si rect fetele si femeile sunt mai predispuse infectiilor tractului urinar decat barbatii. Studiile au aratat ca 1% dintre fetele cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani au bacterii in urina. Desi un numar mic de bacterii nu provoaca adesea nici un fel de simptome, o cantitate mai mare, ca la adulti, poate provoca inflamarea vezicii urinare, nevoia de a urina mai des si durerea in timpul urinarii.

La copiii mici, care au inca nevoie de scutece, se poate observa o schimbare de miros a urinei, iar cei care fac la olita s-ar putea sa inceapa sa faca din nou pe ei. Diagnosticul poate fi confirmat printr-o simpla urocultura, iar tratamentul consta in administrarea de antibiotice pe o perioada scurta de timp.

La fetele mici, infectiile repetate ale tractului urinar pot fi semnul unei usoare anomalii ale vezicii urinare, un reflux puternic de urina, din vezica spre ambii rinichi. Din acest motiv, se obisnuieste ca fetitele care au avut doua infectii urinare sa fie supuse unei ecografii a rinichilor si a vezicii, pentru a verifica daca totul este in regula.

Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.