Amenzi de 35.000 de lei la magazinele din Satu Mare care oferă reduceri şi promoţii

11 februarie 2014 | 2 comentarii

reduceriComisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare a aplicat un număr de 13 sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amenzi în valoare de 35.000 lei, după verificarea  magazinelor care au oferit promoţii (soldare, lichidare, promoţionale).

În perioada 24.01- 07.02.2014 au fost oprite temporar de la comercializare 205 bucăţi produse în valoare de 11.127lei.

 În urma verificării respectării prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preţ redus au fost depistaţi şase operatori economici din Satu Mare care aveau afişate promoţii cu diferite procente de reducere (20%, 30%,… până la 50%), fără a menţiona data debutului şi perioada acestor reduceri.

Alţi patru operatori din Satu Mare, care comercializau vestimentaţii de damă, nu aveau afişate preţurile conform celor trei moduri prevăzute de lege.

De asemenea, doi operatori economici din Satu Mare aveau afişate pe vitrină promoţie „1+1 gratis” cămăşi de bărbaţi, contrar prevederilor legi şi nici nu precizau că se plăteşte produsul cu preţul cel mai mare.

 Pe partea de promoţie „2+1 gratis”, un alt operator economic din Satu Mare avea reclamă la pizza şi salate, fără să menţioneze faptul că se plătesc produsele cu cel mai mare preţ şi nici perioada acestei oferte.

La comercializarea de încălţăminte şi textile au fost depistaţi un operator economic din Carei şi doi din Negreşti Oaş care nu precizau elementele de informare în limba română.

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest