Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Municipiul Satu Mare participă la competiţia Oraşul Reciclării

logo-Orasul-ReciclariiMunicipiul Satu Mare participă la competiţia Oraşul Reciclării  iniţiată de Societatea Eco-Rom Ambalaje. Concursul se va desfăşura în perioada 01.01.2014-30.06.2014 şi participă 41 de primării din toată ţara.

În sistemul de colectare separată a deşeurilor de la populaţie, primăriile sunt o verigă importantă în realizarea obiecivelor de reciclare pentru diferitele categorii de material. În acest context Primăria municipiului Satu Mare împreună cu operatorul de salubrizare şi Societatea Eco-Rom Ambalaje a procedat la  organizarea de puncte de colectare selectivă a deşeurilor pe trei-patru componente (hărtie, sticlă, plastic, metal) amplasate în diferite puncte gospodăreşti din municipiu.

 Punctele de colectare selectivă, formate din grupe de trei-patru igluri de diferite culori sunt astfel poziţionate ca toţi locuitorii oraşului să aibă acces nemijlocit la infrastructura creată pentru depozitare temporară pe componente.

 Operatorul de salubrizare goleşte periodic pe componente aceste containere, materialele astfel colectate sunt supuse ulterior unor procese de prelucrare primară şi valorificare.

 Sursa: Primăria Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.