Ultima actualizare: ieri, 21:48

Externe

Noi violenţe în Ucraina. Parlamentul a fost evacuat. Protestatarii au spart mai multe depozite de armament, iar poliţia s-a retras din Piaţa Independenţei

ucraina2

Foto: Piero Quaranta/AFP/Mediafax

Numărul morţilor a ajuns la 28 în Ucraina, potrivit Ministerului Sănătăţii. Alte 287 de persoane au fost spitalizate, dar numărul răniţilor este de ordinul sutelor. Foarte mulţi dintre aceştia refuză să se mai interneze de frică să nu fie arestaţi de autorităţi.  Printre răniţi e numără doi cetăţeni străini şi patru adolecenţi. În ciuda unui armistiţiu anunţat miercuri, confruntări violente au izbucnit din nou joi dimineaţa. Situaţia este acum mult mai gravă, după ce protestatarii au spart mai multe despozite de armament şi dispun acum de muniţie. În timpul nopţii, protestatarii au consolidat baricadele.

Parlamentul Ucrainei a fost evacuat după ce protestatarii au determinat forţele de securitate să se retragă din Piaţa Independenţei din Kiev. Poliţia susţine că 20 dintre agenţii săi au fost răniţi, potrivit Russia Today. Poliţiştii ar fi fost împuşcaţi în timp ce încercau să controleze mulţimea formată din aproximativ 3.000 de protestatari.

politie-ucraina-afp

Foto: Anatolii Boiko/AFP/Mediafax

Preşedintele SUA, Barack Obama, susţine că administraţia preşedintelui Viktor Ianukovici poartă „principala responsabilitate” pentru violenţele din Ucraina. „Statele Unite consideră că Administraţia de la Kiev poartă principala responsabilitate pentru violenţe; vor exista consecinţe dacă vor fi depăşite limitele”, a avertizat Obama, citat de NBC News.

Sursa: gandul.info

Un comentariu

  1. roman Răspunde

    Destul de rau ca se ajunge la astfel de violente. Si Romania a avut un episod asemanator,apoi visurile noastre au fost confiscata de gasca lui ILICI! La 24 de ani Romania se confrunta cu aceleasi probleme ,adica o gasca de hoti care este in stare sa arunce tara in aer,doar pt. asi proteja averea FURATA din banii nostrii! Ponta este acum in rolul lui ILIESCU,dar poate mult mai periculos,desi mult mai prost. Toata stima fata de poporul UCRAINIAN,pentru curajul de a spune NU unui regim dictatorial a lui victor,dar ianucovici! Noi avem un alt victor ,dar ponta care are si el asemenea apucaturi (dictatoriale),si se vede cu ochiul liber,acest mongoloid luindu-si periodic lumina de la rusi si chinezi! JOS usl, jos ponta, jos DICTATURA ponta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.