Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Pasztor Flora din Ungaria a câștigat Cupa Satu Mare la floretă cadete

Cupa Satu Mare, individual floreta (103)Floretista Pasztor Flora din Ungaria a câștigat detașat Concursul Internațional de Floretă Cadeți de la Satu Mare, aflat la a V-a ediție, finală desfășurată astăzi, în sala Alexandru Csipler.

Marea etapă a Circuitului Internațional de la Satu Mare a început cu preliminariile la ora 9.00, iar semifinalele au avut loc la ora 17.00. Competiția internațională de la Satu Mare este singurul concurs de scrimă din România care punctează în clasamentul Federației Internaționale, concursul având la start 70 de sportivi din 11 țări.

Cu ocazia acestui eveniment, toţi sportivii şi antrenorii participanţi au purtat, înainte de a intra pe planşe, tricouri imprimate cu chipul fostului mare campion al scrimei sătmărene Vasile Costa, gest care are ca scop strângerea de fonduri pentru a salva viața renumitului campion.

Astăzi s-au disputat competițiile la individual feminin, floretă cadeți. Întrecerea finală a fost câștigată detașat de floretista din Ungaria, Flora Pasztor, cu scorul de 15-5, împotriva floretistei din Slovacia Bitterova Kitti. Pe locul 3 s-au clasat la egalitate japonezele Miyawaki Karin și Mori Chihiro.

Cea mai bine clasată româncă este Vîrga Laura de la CSA Steaua București, aceasta ocupând locul 9, iar sătmăreanca Lazin Alexandra ocupă locul 10 în clasamentul final.

Premierea sportivelor a fost făcut de primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, acesta înmânând cupa victoriei unguroaicei Flora Pasztor, intonându-se la final imnul național al Ungariei.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.