Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Prefectul Eugeniu Avram în audiențe la Cehal și Tășnad

audiente cehal (3)Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, s-a aflat azi, 27 februarie, în mijlocul locuitorilor din comuna Cehal şi oraşul Tăşnad. În acest demers, a fost însoţit de către reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului, în funcţie de problematica anunţată din timp de către cetăţeni, de la care au dorit să afle amănunte în rezolvarea unor probleme personale. De menţionat că atât în comuna Cehal, cât şi în oraşul Tăşnad, au fost prezenţi la întâlnirea prefectului cu cetăţenii, primarii şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Prefectul Eugeniu Avram, în dialogul cu cetăţenii, le-a subliniat că apreciază această formă de deplasare a sa în teritoriu ca fiind una benefică întrucât foarte multe dintre problemele pe care cetăţenii le ridică în audienţe se pot rezolva direct cu prezenţa autorităţilor locale, evitând totodată deplasările la sediul Instituţiei Prefectului a cetăţenilor care, din anumite motive obiective, nu s-ar deplasa.

Cetăţenii au mulţumit prefectului pentru disponibilitatea sa de a se deplasa în mijlocul lor, având încredere că în prezenţa lui şi a autorităţilor locale, doleanţele lor sunt luate mai mult în considerare şi, de asemenea, primesc îndrumările de specialitate şi sfaturile necesare în rezolvarea, în limitele legii, a diverselor probleme cu care se confruntă. 

În cele locaţii au fost prezenţi la întâlnirea cu prefectul, înscriindu-se pentru audienţe, un număr de 22 de persoane, dintre care 16 la Cehal şi şase la Tăşnad.

Printre problemele ridicate de către cetăţenii prezenţi în audienţe la Cehal se numără cele legate de punerea în posesie a unor suprafeţe de teren cu toate că cei ce doresc revendicarea respectivelor suprafeţe nu deţin acte care să certifice dreptul de proprietate asupra lor. Prefectul Eugeniu Avram i-a îndrumat cu privire la procedura pe care trebuie să o urmeze pentru a rezolva problemele pe cale administrativă.

O altă problemă ridicată s-a referit la constituirea dreptului de proprietate asupra unui teren de către Parohia Ortodoxă din Orbău. Prefectul l-a îndrumat pe preotul paroh Botcovan Lucian să depună documentele deţinute în acest caz la Instituţia Prefectului pentru verificare şi găsirea unei soluţii legale în acest sens.

Un grup de cetăţeni au solicitat repararea drumului dintre Cehal şi Orbău. Primarul comunei Cehal şi-a arătat încrederea că în cel mai scurt timp problema va fi rezolvată, porţiunea respectivă de drum fiind inclusă în Masterplanul depus de Primărie pentru obţinerea de finanţări din surse guvernamentale.

Totodată, o problemă ridicată s-a referit la numărul insuficient de lucrători poştali în satul Orbău. Diriginta Oficiului Poştal Satu Mare a explicat că este necesară  reînfiinţarea sucursalei poştale în comună.

În oraşul Tăşnad, printre problemele ridicate se numără cea de extindere a reţelei de electricitate în cartierul Petru Maior. Directorul sucursalei de distribuţie SC Electrica SA a menţionat că are cunoştinţă despre această problemă, documentaşia se află în lucru, urmând ca până la finele acestui an  să fie finalizată.

O altă problemă prezentată de cetăţenii prezenţi în audienţă s-a referit la realizarea lucrărilor de canalizare în acelaşi cartier şi care întârzie din cauză că în momentul de faţă documentaţia proiectului de investiţie se află în faza de evaluare a ofertelor depuse la licitaţia organizată de către Apaserv. În acest caz, cetăţenilor li s-a cerut să aştepte până la demararea lucrărilor.

Primarul oraşului Tăşnad a propus reprezentantului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare să analizeze posibilitatea organizării unor cursuri de calificare profesională pentru cetăţenii de etnie romă, pentru ca aceştia să poată ocupa un loc de muncă. Acesta a solicitat reprezentantului comunităţii rome  din localitate să transmită la secretariatul instituţiei o listă cu datele persoanelor interesate de a participa la astfel de cursuri ţinând cont de faptul că pentru a organiza o grupă de cursanţi trebuie să fie înscrişi minimum 14 persoane pe fiecare categorie profesională. Prefectul a insistat ca AJOFM să facă demersuri pe lângă Agenţia Naţională petru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti pentru a include în tematica de cursuri şi cel de mediator sanitar.

În finalul audienţelor, prefectul împreună cu reprezentanţi ai unor instituţii de interes local şi judeţean s-au deplasat în Cartierul Petru Maior pentru a asculta problemele cu care se confruntă cetăţenii din zonă.

Sursa: Prefectura Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.