Prefectul Eugeniu Avram le cere purtătorilor de cuvânt să-şi facă treaba

6 februarie 2014 | 8 comentarii

purtatori-de-cuvant-satu-mare-(12)Prefectul Eugeniu Avram le-a cerut purtătorilor de cuvânt ai instituţiilor de concentrate să-şi dea dovadă de mai multă transparenţă şi să încerce să transmită comunicate de presă sau informaţii de interes pentru sătmăreni.

Prefectul i-a convocat astăzi la o întâlnire pe purtătorii de cuvânt ca urmare a faptului că jurnaliştii i-au reclamat modul deficitar de comunicare cu reprezentanţii unor instituţii din judeţ. Practic mulţi purtători de cuvânt nu au înţeles că rolul lor este să furnizeze presei informaţiile solicitate, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Această lege, de multe ori nu este respectată.

Mai mult, unele instituţii nu aveau desemnată o persoană responsabilă, informaţia ajungând foarte greu în spaţiul public. Totodată există instituţii publice care nu au transmis niciodată niciun comunicat de presă iar de la unele, jurnaliştii nu au reuşit să obţină informaţiile solicitate.

Reprezentantul Guvernului în judeţ le-a solicitat purtătorilor de cuvânt să se implice mai mult şi să înţeleagă că o bună comunicare este în beneficiul instituţiilor pe care le reprezintă, dar în special al sătmărenilor.

Trebuie menţionat faptul că există totodată şi purtători de cuvânt bine pregătiţi care îşi fac meseria cu profesionalism.

purtatori-de-cuvant-satu-mare-(10)

 

purtatori-de-cuvant-satu-mare-(9)

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (8)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. sanctiuni ? spune:

  Ce masuri ati luat impotriva celor care nu-si fac treaba ? Ceva,acolo ? Nimic ?
  Doar,
  Vorbe ,vorbe,vorbe,parole,parole……
  Sa va spunem unde ii doare pe ei de ce spuneti dvs acum,
  si de cei care vin cu -informaţiile solicitate, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public ?
  Pe viitor tot asa vor proceda !
  De ce ?
  Nepotismul ! Client….politica si de neam prost,lipsa competenta,lipsa profesionism…..

 2. sanctiuni ? spune:

  profesionalism- scuze ptr greseala

 3. intrebari? spune:

  De ce ISJ SM nu are adresa de mail pe sait ?
  De ce nu se primesc informatii publice de la I Scolar ?
  De ce nu se fac angajari pe competenta ?

 4. Ciprian spune:

  Ce functii au astia ca ei inteleg prin a comunica cu mass-media numai atunci când sefu le zice ce sa transimita, adica numai de bine, când e ceva de rau, se fac ca ploua. Ira tantalaul ala de Timermam ce cauta acolo, a primit si el o functie de acest gen la Protectia Copilului unde nu face nimic, dar primeste bani pe degeaba doar ca ca e in gasca care trebuie?

 5. auzi la el..noi mai vrem poze cu care esti rezemat de masini de spalat altul dona un avion si nu se poza..auzi la okoshu

 6. Om spune:

  Ce cauta directoarea de la mediu acolo??? N-a scapat ocazia sa iasa in fata.Totusi, este o intalnire a purtatorilor de cuvant..Si se mai mira lumea ca nu-si fac treaba purtatorii de cuvant. Normal, daca nu sunt lasati sa-si faca treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest